mart. 15, 2015
6771 Views
Comentariile sunt închise pentru Maioneza de casa

Maioneza de casa

Written by

Maioneza de casa este incomparabila la gust fata de cea din comert. Se prepara rapid si nu se taie daca o faceti simplu, folosind o lingura de lemn.

 Ingrediente Maioneza

  • un galbenus crud
  • un galbenus fiert
  • 1 lingurita mustar
  • sare
  • piper
  • ulei
  • putin suc de lamaie

Preparare

  1. Pentru prepararea acestei maioneze folositi o lingura de lemn si un castron de lemn sau de sticla (puteti folosi tel sau mixer dar parerea mea este ca iese perfect folosind lingura de lemn).
  2. Intr-un castron se amesteca galbenusul fiert, maruntit, galbenusul crud, mustarul si putina sare si piper.
  3. Se adauga uleiul putin cate putin in timp ce amestecati in sensul acelor de ceasornic (este important sa amestecati in aceeasi directie). Daca puneti prea mult ulei dintr-o data aveti grija sa-l incorporati complet inainte de a continua sa adaugati ulei.
  4. Se amesteca pana se obtine maioneza dorita (de obicei intra cam 400 ml de ulei…dar puteti sa va opriti cand considerati ca aveti cantitatea necesara de maioneza).
  5. Spre final se adauga cateva picaturi de lamaie si se amesteca in continuare.
  6. Se foloseste la salate: Salata de pui cu sfecla sau Salata beouf
  7. Daca se taie, intr-un alt castron puneti un galbenus crud si putin mustar si amestecati incorporand maioneza taiata (putin cate putin)
  8. Daca doriti mai multa maioneza folositi 2 galbenusuri fierte si 2 crude (aproximativ 1 l ulei)

salate si sosuri delicioase

Pasta de macrou afumat

Crema de macrou afumat

Catalinamart. 26, 20211 min read
Crema de macrou afumat – un aperitiv delicios sau o parte dintr-un mic dejun savuros
Sarmale cu mamaliga si ardei iute

Sarmale cu mamaliga si ardei iute

Catalinamart. 6, 20212 min read
Sarmale cu mamaliga – Reteta de sarmale este cea in foi de varza acra. Mamaliga pufoasa si cremoasa. O reteta traditionala romaneasca pentru masa de Craciun sau de Paste.
Drob de miel

Drob de miel

Catalinamart. 3, 20212 min read
Drobul de miel este un preparat traditional de Paste pregatit din organe si invelit in prapure.
Pasca

Pasca cu crema de branza fina

Catalinamart. 2, 20213 min read
Pasca – reteta traditionala de Paste de prajitura cu crema de branza fina, smantana, oua si stafide.
Article Categories:
Salate si sosuri

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu