Ratatouille este o bine-cunoscuta tocana de legume provenind din Provence, o regiune din Franta renumita pentru legumele si ierburile gustoase de aici.
Necesar
- tigaie pentru cuptor cu diametrul de 26 cm
Ingrediente
- 2 cepe medii
- 6 catei de usturoi
- 300 ml de sos tomate
- 1 ardei rosu
- 1 vanata lunga si subtire
- 1 dovlecel
- 1 dovlecel zucchini
- 2 rosii medii, coapte
- 8 frunze de busuioc proaspat (daca nu aveti proaspat puneti uscat)
- 1 lingura de cimbru
- 3 linguri ulei de masline
- 1 legatura mica de patrunjel
- sare, piper
Preparare
- Preincalziti cuptorul la 190˚C (375˚F).
- Se face sosul: se incalzeste uleiul de masline in tigaia pentru cuptor, la foc mic-mediu. Se caleste ceapa tocata, usturoiul zdrobit si ardeiul gras maruntit pana se inmoaie, aproximativ 10 minute. Se condimenteaza cu sare si piper, apoi se adauga sosul de tomate. Se amesteca. Se ia de pe foc, apoi se adauga busuiocul tocat. Se amesteca inca o data, apoi se netezeste suprafata sosului cu o spatula.
- Se feliaza vanata, rosiile, dovlecelul si dovleceul zucchini in rondele de aproximativ 1 mm.
- Se aranjeaza rondelele de legume in cerc, alternativ (o felie de vanata, rosie, dovlecel, dovlecel zucchini) deasupra sosului de la marginea exterioara pana la mijlocul tigaii. Se condimenteaza cu sare si piper.
- Se pregateste sosul de busuioc si cimbru: intr-un castron mic, se amesteca busuiocul maruntit, usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat, cimbrul praf, sare, piper si ulei de masline. Se amesteca. Acest sos se pune din loc in loc peste legume.
- Se acopera tigaia cu folie si se da la cuptor 40 de minute la foc mediu. Dupa 40 de minute se scoate folia si se mai coace inca 20 de minute pana cand se rumenesc legumele.
- Se serveste fierbinte.
- Ratatouille este, de asemenea, excelent a doua zi – se acopera cu folie si se reincalziti in cuptor la foc mic (350˚F / 180˚C) timp de 10 minute, sau la cuptorul cu microunde.
retete delicoase
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · blog culinar · blog retete · bucatarie · cakes · cele mai bune retete · delicios · deliciu · deliciu de weekend · deliciu in bucatarie · dessert · diete · gateste · manacare · mancare sanatoasa · meniu zilnic · nutritie · preparate gustoase · Ratatouille · recenzii alimente · recipes · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete gustoase · retete mancare · retete rapide · retete romanesti · retete usoare · sanatate · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Aperitive / Mic Dejun