mai 18, 2021
1639 Views

Ratatouille

Written by

Ratatouille este o bine-cunoscuta tocana de legume provenind din Provence, o regiune din Franta renumita pentru legumele si ierburile gustoase de aici.

Necesar

  • tigaie pentru cuptor cu diametrul de 26 cm

Ingrediente

  • 2 cepe medii
  • 6 catei de usturoi
  • 300 ml de sos tomate
  • 1 ardei rosu
  • 1 vanata lunga si subtire
  • 1 dovlecel
  • 1 dovlecel zucchini
  • 2 rosii medii, coapte
  • 8 frunze de busuioc proaspat (daca nu aveti proaspat puneti uscat)
  • 1 lingura de cimbru
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • sare, piper

Preparare

  • Preincalziti cuptorul la 190˚C (375˚F).
  • Se face sosul: se incalzeste uleiul de masline in tigaia pentru cuptor, la foc mic-mediu. Se caleste ceapa tocata, usturoiul zdrobit si ardeiul gras maruntit pana se inmoaie, aproximativ 10 minute. Se condimenteaza cu sare si piper, apoi se adauga sosul de tomate. Se amesteca. Se ia de pe foc, apoi se adauga busuiocul tocat. Se amesteca inca o data, apoi se netezeste suprafata sosului cu o spatula.
  • Se feliaza vanata, rosiile, dovlecelul si dovleceul zucchini in rondele de aproximativ 1 mm.
  • Se aranjeaza rondelele de legume in cerc, alternativ (o felie de vanata, rosie, dovlecel, dovlecel zucchini) deasupra sosului de la marginea exterioara pana la mijlocul tigaii. Se condimenteaza cu sare si piper.
  • Se pregateste sosul de busuioc si cimbru: intr-un castron mic, se amesteca busuiocul maruntit, usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat, cimbrul praf, sare, piper si ulei de masline. Se amesteca. Acest sos se pune din loc in loc peste legume.Ratatouille
  • Se acopera tigaia cu folie si se da la cuptor 40 de minute la foc mediu. Dupa 40 de minute se scoate folia si se mai coace inca 20 de minute pana cand se rumenesc legumele.
  • Se serveste fierbinte.
  • Ratatouille este, de asemenea, excelent a doua zi – se acopera cu folie si se reincalziti in cuptor la foc mic (350˚F / 180˚C) timp de 10 minute, sau la cuptorul cu microunde.
Article Categories:
Aperitive / Mic Dejun

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meniu