Maioneza de casa este incomparabila la gust fata de cea din comert. Se prepara rapid si nu se taie daca o faceti simplu, folosind o lingura de lemn.
Ingrediente Maioneza
- un galbenus crud
- un galbenus fiert
- 1 lingurita mustar
- sare
- piper
- ulei
- putin suc de lamaie
Preparare
- Pentru prepararea acestei maioneze folositi o lingura de lemn si un castron de lemn sau de sticla (puteti folosi tel sau mixer dar parerea mea este ca iese perfect folosind lingura de lemn).
- Intr-un castron se amesteca galbenusul fiert, maruntit, galbenusul crud, mustarul si putina sare si piper.
- Se adauga uleiul putin cate putin in timp ce amestecati in sensul acelor de ceasornic (este important sa amestecati in aceeasi directie). Daca puneti prea mult ulei dintr-o data aveti grija sa-l incorporati complet inainte de a continua sa adaugati ulei.
- Se amesteca pana se obtine maioneza dorita (de obicei intra cam 400 ml de ulei…dar puteti sa va opriti cand considerati ca aveti cantitatea necesara de maioneza).
- Spre final se adauga cateva picaturi de lamaie si se amesteca in continuare.
- Se foloseste la salate: Salata de pui cu sfecla sau Salata beouf
- Daca se taie, intr-un alt castron puneti un galbenus crud si putin mustar si amestecati incorporand maioneza taiata (putin cate putin)
- Daca doriti mai multa maioneza folositi 2 galbenusuri fierte si 2 crude (aproximativ 1 l ulei)
salate si sosuri delicioase
Varză nouă călită
Varza nouă călită este dulce, aromată, foarte gustoasă și este o mâncare potrivită pentru post.
Tartă cu spanac și brânză de capră
Tartă cu spanac, pregătită cu aluat cumpărat din comerț, cu o umplutură delicioasă cu brânză de capră.
Ratatouille
Ratatouille este o bine-cunoscuta tocana de legume provenind din Provence, o regiune din Franta renumita pentru legumele si ierburile gustoase de aici.
Cheesecake cu zmeura
Cheesecake cu zmeura – pentru acest cheesecake se face o crema fina si dulce de ciocolata alba care contrasteaza cu gustul acrisor al fructelor de zmeura.
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · blog culinar · blog retete · bucatarie · cakes · cele mai bune retete · delicios · deliciu · deliciu de weekend · deliciu in bucatarie · dessert · diete · galbenus · gateste · maioneza · maioneza de casa · manacare · mancare sanatoasa · meniu zilnic · nutritie · preparate gustoase · recenzii alimente · recipes · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete gustoase · retete mancare · retete rapide · retete romanesti · retete usoare · sanatate · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Salate si sosuri