My Travel blog HolidayAndTrips.com
mart. 15, 2015
1295 Views

Maioneza de casa

Written by

Maioneza de casa este incomparabila la gust fata de cea din comert. Se prepara rapid si nu se taie daca o faceti simplu, folosind o lingura de lemn.

My Travel blog HolidayAndTrips.com
  • Reteta clasica
  • Dificultate: mica

 Ingrediente:

  • un galbenus crud
  • un galbenus fiert
  • 1 lingurita mustar
  • sare
  • ulei
  • putin suc de lamaie

Preparare

  1. Pentru prepararea acestei maioneze folositi o lingura de lemn si un castron de lemn sau de sticla (puteti folosi tel sau mixer dar parerea mea este ca iese perfect folosind lingura de lemn).
  2. Intr-un castron se amesteca galbenusul fiert, maruntit, galbenusul crud, mustarul si putina sare.
  3. Se adauga uleiul putin cate putin in timp ce amestecati in sensul acelor de ceasornic (este important sa amestecati in aceeasi directie). Daca puneti prea mult ulei dintr-o data aveti grija sa-l incorporati complet inainte de a continua sa adaugati ulei.
  4. Se amesteca pana se obtine maioneza dorita (de obicei intra cam 400 ml de ulei…dar puteti sa va opriti cand considerati ca aveti cantitatea necesara de maioneza).
  5. Spre final se adauga cateva picaturi de lamaie si se amesteca in continuare.
  6. Se foloseste la salate: Salata de pui cu sfecla sau Salata beouf
  7. Daca se taie, intr-un alt castron puneti un galbenus crud si putin mustar si amestecati incorporand maioneza taiata (putin cate putin)
  8. Daca doriti mai multa maioneza folositi 2 galbenusuri fierte si 2 crude (aproximativ 1 l ulei)
Summary
recipe image
Recipe Name
Maioneza de casa
Published On
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
Article Categories:
Salate si sosuri
My Travel blog HolidayAndTrips.com
Catalina

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *