mart. 3, 2021
139 Views
Comentariile sunt închise pentru Drob de miel

Drob de miel

Written by

Drobul de miel este un preparat traditional de Paste pregatit din organe si invelit in prapure.

Necesar Drob

  • o forma de chec / cozonac

Ingrediente Drob

Umplutura

  • 600 g organe de miel (ficat, plaman, inimia, splina, rinichi)
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 2 felii de paine
  • 2 leg ceapa verde
  • 1 leg usturoi verde
  • 1 leg de patrunjel
  • 1 leg marar
  • 3 catei de usturoi
  • 3 oua
  • zeama de la jumatate de lamaie

Extra

  • 4 oua fierte tari
  • prapure

Preparare

  1. Prapurele se pune intr-un castron cu apa si se pune in frigider
  2. Rinichii se pun in apa cu zeama de lamaie si se lasa jumatate de ora
  3. Inima, ficatul si splina se curata de cheaguri si zgarciuri
  4. Se curata ceapa si usturoiul
  5. Se taie organele bucati mici
  6. Intr-o tigaie incapatoare se pune uleiul si tigaia se pune pe foc mediu
  7. Se toaca partea alba de la usturoi si ceapa si se pune la calit in uleiul incins
  8. Se lasa la calit 3 minute la foc mic
  9. Se adauga bucatile de organe
  10. Se acopera cu un capac si se lasa 10 minute la foc mic amestecand din cand in cand
  11. NU SE PUNE SARE ACUM DEOARECE SE INTARESC ORGANELE
  12. Se adauga cateii de usturoi tocati marunt, cozile de usturoi si ceapa taiate bucati si se mai lasa 1 minut
  13. Se stinge focul si se pune sare si piper din belsug (gustati sa fie suficient de sarat)
  14. Se lasa sa se raceasca
  15. Se preincalzeste cuptorul
  16. Dupa ce s-a racit se toaca carnea in cuburi mici (se poate folosi masina de tocat)
  17. Intr-un castron se pun cuburile de carne si sosul din tigaie impreuna cu legumele calite
  18. Se adauga ouale
  19. Se toaca verdeata marunt si se adauga in compozitie
  20. Se mai pune sare si piper dupa gust
  21. Se uda feliile de paine, se storc, se maruntesc si se adauga in compozitie (ca la chiftele)
  22. Se amesteca bine compozitia
  23. Se pune prapurele in tava de cozonac in asa fel incat sa atarne marginile
  24. Se aseaza jumatate din compozitia in tava, in prapure
  25. Se aseaza ouale in compozitie (se pot ingropa 3 sferturi in compozitie sau se pot ingropa complet in compozitie)
  26. Se completeaza compozitia si se inveleste cu prapurele de pe margini
  27. Se da la cuptor si se coace la foc mediu (150° – 180°) timp de 45 de minute
Article Categories:
Aperitive / Mic Dejun · Retete de Paste
Catalina

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Comments are closed.