Drobul de miel este un preparat traditional de Paste pregatit din organe si invelit in prapure.
Necesar Drob
- o forma de chec / cozonac
Ingrediente Drob
Umplutura
- 600 g organe de miel (ficat, plaman, inimia, splina, rinichi)
- 50 ml ulei
- sare
- piper
- 2 felii de paine
- 2 leg ceapa verde
- 1 leg usturoi verde
- 1 leg de patrunjel
- 1 leg marar
- 3 catei de usturoi
- 3 oua
- zeama de la jumatate de lamaie
Extra
- 4 oua fierte tari
- prapure
Preparare
- Prapurele se pune intr-un castron cu apa si se pune in frigider
- Rinichii se pun in apa cu zeama de lamaie si se lasa jumatate de ora
- Inima, ficatul si splina se curata de cheaguri si zgarciuri
- Se curata ceapa si usturoiul
- Se taie organele bucati mici
- Intr-o tigaie incapatoare se pune uleiul si tigaia se pune pe foc mediu
- Se toaca partea alba de la usturoi si ceapa si se pune la calit in uleiul incins
- Se lasa la calit 3 minute la foc mic
- Se adauga bucatile de organe
- Se acopera cu un capac si se lasa 10 minute la foc mic amestecand din cand in cand
- NU SE PUNE SARE ACUM DEOARECE SE INTARESC ORGANELE
- Se adauga cateii de usturoi tocati marunt, cozile de usturoi si ceapa taiate bucati si se mai lasa 1 minut
- Se stinge focul si se pune sare si piper din belsug (gustati sa fie suficient de sarat)
- Se lasa sa se raceasca
- Se preincalzeste cuptorul
- Dupa ce s-a racit se toaca carnea in cuburi mici (se poate folosi masina de tocat)
- Intr-un castron se pun cuburile de carne si sosul din tigaie impreuna cu legumele calite
- Se adauga ouale
- Se toaca verdeata marunt si se adauga in compozitie
- Se mai pune sare si piper dupa gust
- Se uda feliile de paine, se storc, se maruntesc si se adauga in compozitie (ca la chiftele)
- Se amesteca bine compozitia
- Se pune prapurele in tava de cozonac in asa fel incat sa atarne marginile
- Se aseaza jumatate din compozitia in tava, in prapure
- Se aseaza ouale in compozitie (se pot ingropa 3 sferturi in compozitie sau se pot ingropa complet in compozitie)
- Se completeaza compozitia si se inveleste cu prapurele de pe margini
- Se da la cuptor si se coace la foc mediu (150° – 180°) timp de 45 de minute
retete delicioase pentru masa de paste
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · blog culinar · blog retete · bucatarie · cakes · cele mai bune retete · delicios · deliciu · deliciu de weekend · deliciu in bucatarie · dessert · diete · Drob · drob de miel · gateste · manacare · mancare sanatoasa · meniu zilnic · nutritie · preparate gustoase · recenzii alimente · recipes · retete · retete bunica · retete casa · retete cu miel · retete culinare · retete de Paste · retete delicioase · retete gustoase · retete mancare · retete Paste · retete rapide · retete romanesti · retete usoare · sanatate · tasty recipes · weekend delight