dec. 26, 2021
1319 Views

Varză nouă călită

Written by

Varza nouă călită este dulce, aromată, foarte gustoasă și este o mâncare potrivită pentru post.

  • 1 kg varză dulce tocată
  • 1 morcov dat pe răzatoarea cu găuri mari
  • 1 ceapă taiată cubulete
  • 1 ardei capia tăiat cubulete
  • 1 frunză de dafin
  • puțin cimbru uscat
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 ceșcuță de apă caldută (opțional)
  • frunze de mărar proaspăt tocat
  • sare
  • 1 linguriță de piper boabe

Preparare

  • Se curăța varza dulce de frunzele veștejite, se scoate cotorul și se spală sub un jet de apa rece, apoi se taie fideluță sau se toacă cu ajutorul robotului
  • Într-o cratiță sau o tigaie adâncă se incinge uleiul
  • Când uleiul este încins se pune ceapa, morcovul, ardeiul capia și puțină sare
  • Se rumenesc legumele 3 min, la foc potrivit, amestecând din când în când
  • Se adaugă varza dulce tocată și condimentele, amestecând din când în când cu lingura de lemn
  • În cazul în care varza nu este suficient de suculentă, se poate adauga o ceșcută de apă căldută
  • Se acoperă tigaia cu un capac și se lasă varza să fiarbă până când apa scade și varza începe să se călească
  • Când varza dulce este bine patrunsă se pune mărarul tocat
  • Se acoperă tigaia cu capac și se lasă să se odihnească cel puțin 30 de minute înainte de servire
Varză nouă călită
Varză nouă călită
Article Categories:
Aperitive / Mic Dejun

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meniu