Varza nouă călită este dulce, aromată, foarte gustoasă și este o mâncare potrivită pentru post.
- 1 kg varză dulce tocată
- 1 morcov dat pe răzatoarea cu găuri mari
- 1 ceapă taiată cubulete
- 1 ardei capia tăiat cubulete
- 1 frunză de dafin
- puțin cimbru uscat
- 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 ceșcuță de apă caldută (opțional)
- frunze de mărar proaspăt tocat
- sare
- 1 linguriță de piper boabe
Preparare
- Se curăța varza dulce de frunzele veștejite, se scoate cotorul și se spală sub un jet de apa rece, apoi se taie fideluță sau se toacă cu ajutorul robotului
- Într-o cratiță sau o tigaie adâncă se incinge uleiul
- Când uleiul este încins se pune ceapa, morcovul, ardeiul capia și puțină sare
- Se rumenesc legumele 3 min, la foc potrivit, amestecând din când în când
- Se adaugă varza dulce tocată și condimentele, amestecând din când în când cu lingura de lemn
- În cazul în care varza nu este suficient de suculentă, se poate adauga o ceșcută de apă căldută
- Se acoperă tigaia cu un capac și se lasă varza să fiarbă până când apa scade și varza începe să se călească
- Când varza dulce este bine patrunsă se pune mărarul tocat
- Se acoperă tigaia cu capac și se lasă să se odihnească cel puțin 30 de minute înainte de servire
Article Tags:
deliciu de weekend · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete rapideArticle Categories:
Aperitive / Mic Dejun