Tartă cu spanac, pregătită cu aluat cumpărat din comerț, cu o umplutură delicioasă cu brânză de capră.
Necesar
O formă de tort de 15 cm sau 18 cm.
Ingrediente
- 500 g aluat fraged, simplu (din comerț)
- 400 g spanac congelat
- 200 g brânză de capră
- 3 ouă
- 2 căței usturoi
- puțin unt pentru uns forma
- 10 g de unt
- 200ml smântână dulce
- sare și piper
Preparare
- Se preîncălzește cuptorul
- Se lasă aluatul, la temperatura camerei, să se decongeleze complet
- Se unge forma cu unt
- Se așează aluatul în forma de tartă, inclusiv pe margini și peste ele
- Se înțeapă aluatul cu furculița din loc în loc
- Se bagă în cuptor la foc mic, 10 min
- În timpul ăsta se pregătește umplutura
- Se pune untul să se încingă într-o craticioară, pe foc
- Se adaugă spanacul și se lasă să se înmoaie și să se călească. Se lasă apoi să se răcească
- Se adaugă usturoiul pisat și apoi brânza mărunțită și se mai lasă pe foc 1 minut
- Se bat ouăle într-un bol
- Se adaugă sare și piper
- Peste ouă se adaugă spanacul călit și se amestecă
- Se adaugă smântâna și se amestecă
- Se toarnă compoziția in forma de tartă și se aduce aluatul care atârna peste marginile formei în interior, acoperind compoziția pe margini
- Se pune în cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 30 de minute
- După ce s-a copt și s-a rumenit, se scoate pe o tavă și se lasă să se răcească
Article Tags:
deliciu de weekend · mancare sanatoasa · reteta tarta · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · sanatate · Tartă cu spanacArticle Categories:
Aperitive / Mic Dejun