dec. 26, 2021
1048 Views

Tartă cu spanac și brânză de capră

Written by

Tartă cu spanac, pregătită cu aluat cumpărat din comerț, cu o umplutură delicioasă cu brânză de capră.

Necesar

O formă de tort de 15 cm sau 18 cm.

Ingrediente

  • 500 g aluat fraged, simplu (din comerț)
  • 400 g spanac congelat
  • 200 g brânză de capră
  • 3 ouă
  • 2 căței usturoi
  • puțin unt pentru uns forma
  • 10 g de unt
  • 200ml smântână dulce
  • sare și piper

Preparare

  1. Se preîncălzește cuptorul
  2. Se lasă aluatul, la temperatura camerei, să se decongeleze complet
  3. Se unge forma cu unt
  4. Se așează aluatul în forma de tartă, inclusiv pe margini și peste ele
  5. Se înțeapă aluatul cu furculița din loc în loc
  6. Se bagă în cuptor la foc mic, 10 min
  7. În timpul ăsta se pregătește umplutura
  8. Se pune untul să se încingă într-o craticioară, pe foc
  9. Se adaugă spanacul și se lasă să se înmoaie și să se călească. Se lasă apoi să se răcească
  10. Se adaugă usturoiul pisat și apoi brânza mărunțită și se mai lasă pe foc 1 minut
  11. Se bat ouăle într-un bol
  12. Se adaugă sare și piper
  13. Peste ouă se adaugă spanacul călit și se amestecă
  14. Se adaugă smântâna și se amestecă
  15. Se toarnă compoziția in forma de tartă și se aduce aluatul care atârna peste marginile formei în interior, acoperind compoziția pe margini
  16. Se pune în cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 30 de minute
  17. După ce s-a copt și s-a rumenit, se scoate pe o tavă și se lasă să se răcească
Article Categories:
Aperitive / Mic Dejun

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meniu