feb. 21, 2016
11297 Views
Comentariile sunt închise pentru Tocanita de fructe de mare (scoici si creveti)

Tocanita de fructe de mare (scoici si creveti)

Written by

Ingrediente Tocanita de fructe de mare

  • 500 g creveti proaspeti
  • 500 g scoici – midii
  • 1 fir de praz
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1 conserva de rosii cuburi
  • 1 ardei capia
  • 2 Frunze de telina
  • 4 linguri ulei de masline
  • cateva fire de patrunjel
  • sare, piper

Peparare Tocanita de fructe de mare

  1. Se curata creveti (le indepartez capul, le smulg piciorusele, si prind intestinul negru cu unghiile pe care-l trag usor afara…si iese cu totul)
  2. Se spala coditele de creveti bine in apa rece. Se scurg si apoi se clatesc in alte doua ape.
  3. Scoicile se lasa in apa rece peste noapte apoi se curate cu o perie si se indeparteaza mustatile
  4. Se curata legumele
  5. Prazul, ceapa si ardeii se toaca rondele.
  6. Intr-un tuci se pun 4 linguri de ulei de masline
  7. Cand uleiul s-a incins se adauga: prazul, ceapa, ardeii, frunzele de telina, usturoiul
  8. Se calesc 3 minute. Se adauga putina sare
  9. Se adauga conserva de rosii
  10. Se adauga fructele de mare (crevetii si scoicile). Se acopera tuciul cu un capac si se lasa la foc mic pana ce scoicile se deschid si crevetii devin roz si se incovoiaza ca un C.
  11. Se amesteca din cand in cand.
  12. Se opreste focul si se adauga sare si piper dupa gust.
  13. Se presara cu patrunjel.
tocanita de fucte de mare 3
tocanita fructe de mare 2
tocanita fructe de mare

Post Grid #1

Chifle pufoase cu lapte

Chifle pufoase cu lapte

Catalinadec. 26, 20202 min read
Chifle pufoase si delicioase preparate cu lapte si unt.
Mucenici muntenesti

Mucenici muntenesti fierti, cu nuca

Catalinadec. 1, 20201 min read
Mucenici muntenesti – o reteta traditionala de mucenici fierti in sirop aromat cu scortisoara, coaja de lamaie si portocala. Deasupra se presara nuca prajita si scortisoara.
Mucenici Moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Catalinadec. 1, 20203 min read
Mucenici Moldovenesti – o reteta traditionala de mucenici insiropati si presarati cu miez de nuca crocant. Mucenicii se fac cu ocazia zilei de 9 martie, ziua in care Biserica ii praznuieste pe cei 40 de Sfinti Mucenici.
Rulada cu crema de cacao si nuci

Rulada cu crema de cacao si nuci

Catalinanov. 7, 20202 min read
Rulada cu crema de cacao si nuci – o reteta cu blat subtire si crema delicioasa de cacao si ciocolata, presarata cu nuci.
Article Categories:
Fructe de mare si peste

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu