feb. 21, 2016
3600 Views

Tocanita de fructe de mare (scoici si creveti)

Written by

Ingrediente Tocanita de fructe de mare

  • 500 g creveti proaspeti
  • 500 g scoici – midii
  • 1 fir de praz
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1 conserva de rosii cuburi
  • 1 ardei capia
  • 2 Frunze de telina
  • 4 linguri ulei de masline
  • cateva fire de patrunjel
  • sare, piper

Peparare Tocanita de fructe de mare

  1. Se curata creveti (le indepartez capul, le smulg piciorusele, si prind intestinul negru cu unghiile pe care-l trag usor afara…si iese cu totul)
  2. Se spala coditele de creveti bine in apa rece. Se scurg si apoi se clatesc in alte doua ape.
  3. Scoicile se lasa in apa rece peste noapte apoi se curate cu o perie si se indeparteaza mustatile
  4. Se curata legumele
  5. Prazul, ceapa si ardeii se toaca rondele.
  6. Intr-un tuci se pun 4 linguri de ulei de masline
  7. Cand uleiul s-a incins se adauga: prazul, ceapa, ardeii, frunzele de telina, usturoiul
  8. Se calesc 3 minute. Se adauga putina sare
  9. Se adauga conserva de rosii
  10. Se adauga fructele de mare (crevetii si scoicile). Se acopera tuciul cu un capac si se lasa la foc mic pana ce scoicile se deschid si crevetii devin roz si se incovoiaza ca un C.
  11. Se amesteca din cand in cand.
  12. Se opreste focul si se adauga sare si piper dupa gust.
  13. Se presara cu patrunjel.
tocanita de fucte de mare 3
tocanita fructe de mare 2
tocanita fructe de mare

Post Grid #1

Barbuni la gratar

Barbuni la gratar

Catalina03/01/20211 min read
Barbuni la gratar – barbunii au o carne dulce si gustoasa. Facuti la gratar, simplu, doar cu sare, piper si putina lamaie si ies deliciosi.
Fructe de mare la tigaie cu unt si usturoi

Fructe de mare la tigaie cu unt si usturoi

Catalina30/12/20201 min read
Fructe de mare la tigaie – cozi de creveti Black Tiger si bucati de crab trase la tigaie in unt si usturoi
Homar cu unt aromatizat

Homar cu unt aromatizat

Catalina24/06/20201 min read
Fructele de mare sunt savuroase. Carnea de homar este deosebit de gustoasa si dulce. Cu putin unt si usturoi devine un deliciu.
Saramura de peste

Saramura de peste

Catalina11/06/20202 min read
Savuroasa este aceasta reteta de saramura de peste. Putin iute, putin dulce, putin usturoiata…un deliciu.
Article Categories:
Fructe de mare si peste
Catalina

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *