My Travel blog HolidayAndTrips.com
nov. 7, 2020
116 Views

Rulada cu crema de cacao si nuci

Written by

Rulada cu crema de cacao si nuci – o reteta cu blat subtire si crema delicioasa de cacao si ciocolata, presarata cu nuci.

My Travel blog HolidayAndTrips.com

Ingrediente Rulada cu crema de cacao si nuci

Blat

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 esenta rom
  • putina coaja rasa de lamaie (lamaie eco)
  • 1 plic praf de copt
  • putin unt pentru uns tava

Umplutura

  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar pudra
  • 200 g unt
  • 1 esenta rom
  • 2 linguri cacao
  • 100 g ciocolata
  • nuca
  • 1 lingura de zahar pentru uns rulada

Preparare Rulada cu crema de cacao si nuci

Blat

  1. Se preincalzeste cuptorul
  2. Se bat ouale cu zaharul, la mixer, pana devin o spuma cremoasa
  3. Se adauga esenta de rom
  4. Se adauga praful de copt
  5. Peste praful de copt se stoarce putina lamaie
  6. Se adauga coaja rasa de lamaie
  7. Se amesteca
  8. Se adauga faina in ploaie
  9. Se amesteca incet in asa fel incat sa nu se sparga bulele de aer
  10. Se unge tava
  11. Se pune hartie de copt si se aseaza blatul pe fundul tavii
  12. Se baga la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra (aprox 15 – 20 min)
  13. Cand e gata se scoate si se aseaza blatul pe un prosop umed (cu fata rumenita in jos)
  14. Se ruleaza cu tot cu prosop

Crema

  1. Untul se scoate din frigider si se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei
  2. Ciocolata se rupe bucati si se pune intr-un borcan de sticla cu gatul larg
  3. Se pune borcanul la bain marie la foc mic pana se topeste ciocolata
  4. Se lasa la racit
  5. Galbenusurile cu zahar se pun intr-un vas termorezistent care se pune la bain marie la foc mic si cu un tel sau cu mixerul se bat pana devin cremoase si se ingroasa (Atentie: cand a inceput sa se ingroase crema imediat sa luati vasul de pe foc pentru a nu se strica crema)
  6. Lasati crema de galbenus sa se raceasca
  7. Intr-un castron mai mare se freaca untul pana devine pasta
  8. Se adauga crema de galbenus putin calduta
  9. Se amesteca
  10. Se adauga apoi ciocolata topita, esenta de rom si cele 2 linguri de cacao
  11. Nuca se marunteste cu mixerul sau se taie cu cutitul in bucatele mici
  12. Se adauga nuca in crema si se amesteca. Se mai pastreaza putina nuca pentru presarat peste rulada.
  13. Se desface blatul usor, se pune stratul de crema si se ruleaza
  14. Se topeste 1 lingura de zahar in putina apa si se unge rulada pe deasupra
  15. Se presara nuca ramasa
  16. Se da la frigider pentru cel putin 3 ore.
Article Categories:
Deserturi si Prajituri
My Travel blog HolidayAndTrips.com
Catalina

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *