Rulada cu crema de cacao si nuci – o reteta cu blat subtire si crema delicioasa de cacao si ciocolata, presarata cu nuci.
Ingrediente Rulada cu crema de cacao si nuci
Blat
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 6 linguri faina
- 1 esenta rom
- putina coaja rasa de lamaie (lamaie eco)
- 1 plic praf de copt
- putin unt pentru uns tava
Umplutura
- 4 galbenusuri
- 4 linguri zahar pudra
- 200 g unt
- 1 esenta rom
- 2 linguri cacao
- 100 g ciocolata
- nuca
- 1 lingura de zahar pentru uns rulada
Preparare Rulada cu crema de cacao si nuci
Blat
- Se preincalzeste cuptorul
- Se bat ouale cu zaharul, la mixer, pana devin o spuma cremoasa
- Se adauga esenta de rom
- Se adauga praful de copt
- Peste praful de copt se stoarce putina lamaie
- Se adauga coaja rasa de lamaie
- Se amesteca
- Se adauga faina in ploaie
- Se amesteca incet in asa fel incat sa nu se sparga bulele de aer
- Se unge tava
- Se pune hartie de copt si se aseaza blatul pe fundul tavii
- Se baga la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra (aprox 15 – 20 min)
- Cand e gata se scoate si se aseaza blatul pe un prosop umed (cu fata rumenita in jos)
- Se ruleaza cu tot cu prosop
Crema
- Untul se scoate din frigider si se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei
- Ciocolata se rupe bucati si se pune intr-un borcan de sticla cu gatul larg
- Se pune borcanul la bain marie la foc mic pana se topeste ciocolata
- Se lasa la racit
- Galbenusurile cu zahar se pun intr-un vas termorezistent care se pune la bain marie la foc mic si cu un tel sau cu mixerul se bat pana devin cremoase si se ingroasa (Atentie: cand a inceput sa se ingroase crema imediat sa luati vasul de pe foc pentru a nu se strica crema)
- Lasati crema de galbenus sa se raceasca
- Intr-un castron mai mare se freaca untul pana devine pasta
- Se adauga crema de galbenus putin calduta
- Se amesteca
- Se adauga apoi ciocolata topita, esenta de rom si cele 2 linguri de cacao
- Nuca se marunteste cu mixerul sau se taie cu cutitul in bucatele mici
- Se adauga nuca in crema si se amesteca. Se mai pastreaza putina nuca pentru presarat peste rulada.
- Se desface blatul usor, se pune stratul de crema si se ruleaza
- Se topeste 1 lingura de zahar in putina apa si se unge rulada pe deasupra
- Se presara nuca ramasa
- Se da la frigider pentru cel putin 3 ore.
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · blog culinar · blog retete · bucatarie · cakes · cele mai bune retete · delicios · deliciu · deliciu de weekend · deliciu in bucatarie · dessert · diete · gateste · manacare · mancare sanatoasa · nutritie · preparate gustoase · recenzii alimente · recipes · reteta rulada · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete gustoase · retete mancare · retete rapide · retete romanesti · retete usoare · sanatate · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Deserturi si Prajituri