Chifle pufoase si delicioase preparate cu lapte si unt.
Ingrediente Chifle pufoase
- 550 g faina (520 pentru aluat si 30 pentru presarat pe blat)
- 120 ml lapte cald
- 120 ml apa calda
- 2 oua
- 30 g unt
- 2 linguri rase de zahar
- 1 lingurita rasa de sare
- 25 g drojdie proaspata (sau 1 plic de 7 g drojdie uscata)
- putin unt pentru uns tava
Preparare Chifle pufoase
- Se preincalzeste cuptorul
- Intr-o cana, drojdia se freaca cu zaharul pana devine o pasta
- Peste pasta de drojdie se adauga apa calda (asta daca folositi drojdie proaspata, daca folositi din cea uscata o adaugati pur si simplu in faina)
- Cana se acopera cu un prosop curat si se pune la cald 10 minute (eu pornesc cuptorul si asez cana pe plita incalzita de cuptor). Drojdia se va activa si se va umfla
- Untul se dizolva in laptele cald
- Framantare la Masina de paine
- Faina se pune in cuva de la masina de paine
- Se framanta la programul de coca care include si crescutul
- Se porneste programul
- Se adauga 1 ou si sarea
- Se adauga laptele cu unt
- Se adauga drojdia activata
- Trebuie sa obtinem un aluat moale si elastic pentru ca chiflele sa fie pufoase
- Framantare Manuala
- Faina se pune intr-un castron incapator
- Se face o groapa in mijloc
- Se adauga 1 ou si sarea
- Se adauga laptele cu unt
- Se adauga drojdia activata
- Se framanta 10 minute
- Trebuie sa avem un aluat moale pentru ca chiflele sa fie pufoase
- Se acopera cu o folie sau cu un prosop si se lasa la crescut la cald pana isi dubleaza volumul (eu o pun pe plita calda de la cuptorul pornit)
- Presaram faina pe blatul de lucru si punem aluatul
- Framantam putin si impartim aluatul in bile de dimensiuni egale
- Ungem tava sau tigaia de lut cu unt si o tinem pe plita de la aragaz, la cald
- Intindem bilele cu facaletul sau manual cat sa obtinem o foaie groasa de un deget (ca o turta de aluat) si apoi impachetam acel aluat si formam o chifla (prin impachetarea aluatului)
- La fel facem cu toate bilele de aluat
- Asezam chiflele de aluat intr-o tava sau intr-o tigaie de lut
- Le acoperim si iar le lasam sa creasca la cald pana isi dubleaza volumul
- Batem oul intr-un castronel
- Dupa ce au crescut, le ungem cu ou si le bagam la cuptor la foc mediu (160º) pentru 30 de minute sau pana se rumenesc (depinde de marimea chiflelor si de cuptor)
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · blog culinar · blog retete · bucatarie · cakes · cele mai bune retete · chifle · chifle pufoase · delicios · deliciu · deliciu de weekend · deliciu in bucatarie · dessert · diete · gateste · manacare · mancare sanatoasa · meniu zilnic · nutritie · paine · preparate gustoase · recenzii alimente · recipes · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete gustoase · retete mancare · retete rapide · retete romanesti · retete usoare · sanatate · weekend delightArticle Categories:
Aperitive / Mic Dejun