feb. 21, 2016
11301 Views
Comentariile sunt închise pentru Tocanita de fructe de mare (scoici si creveti)

Tocanita de fructe de mare (scoici si creveti)

Written by

Ingrediente Tocanita de fructe de mare

  • 500 g creveti proaspeti
  • 500 g scoici – midii
  • 1 fir de praz
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1 conserva de rosii cuburi
  • 1 ardei capia
  • 2 Frunze de telina
  • 4 linguri ulei de masline
  • cateva fire de patrunjel
  • sare, piper

Peparare Tocanita de fructe de mare

  1. Se curata creveti (le indepartez capul, le smulg piciorusele, si prind intestinul negru cu unghiile pe care-l trag usor afara…si iese cu totul)
  2. Se spala coditele de creveti bine in apa rece. Se scurg si apoi se clatesc in alte doua ape.
  3. Scoicile se lasa in apa rece peste noapte apoi se curate cu o perie si se indeparteaza mustatile
  4. Se curata legumele
  5. Prazul, ceapa si ardeii se toaca rondele.
  6. Intr-un tuci se pun 4 linguri de ulei de masline
  7. Cand uleiul s-a incins se adauga: prazul, ceapa, ardeii, frunzele de telina, usturoiul
  8. Se calesc 3 minute. Se adauga putina sare
  9. Se adauga conserva de rosii
  10. Se adauga fructele de mare (crevetii si scoicile). Se acopera tuciul cu un capac si se lasa la foc mic pana ce scoicile se deschid si crevetii devin roz si se incovoiaza ca un C.
  11. Se amesteca din cand in cand.
  12. Se opreste focul si se adauga sare si piper dupa gust.
  13. Se presara cu patrunjel.
tocanita de fucte de mare 3
tocanita fructe de mare 2
tocanita fructe de mare

Post Grid #1

Placinta de mere, inghetata si frisca

Placinta de mere

Catalinaiun. 11, 20202 min read
Reteta de placinta de mere este o reteta internationala. Cu inghetata si frisca pe deasupra este minunata si delicioasa.
Saramura de peste

Saramura de peste

Catalinaiun. 11, 20202 min read
Savuroasa este aceasta reteta de saramura de peste. Putin iute, putin dulce, putin usturoiata…un deliciu.
Salata orientala

Salata orientala

Catalinaiun. 10, 20201 min read
Salata orientala este o reteta romaneasca care se prepara in orice casa din ingrediente simple.
Budinca cu dovlecei, mozzarella si carne de vita

Budinca cu dovlecel, mozzarella si carne de vita – DIVERSIFICARE

Catalinaiun. 10, 20201 min read
Atunci cand bebelusul tau incepe sa manance bucati ii poti pregati o budinca cu dovlecel, mozzarella si carne de vita.
Article Categories:
Fructe de mare si peste

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu