iun. 11, 2020
1773 Views
Comentariile sunt închise pentru Placinta de mere

Placinta de mere

Written by

Reteta de placinta de mere este o reteta internationala. Cu inghetata si frisca pe deasupra este minunata si delicioasa.

Reteta: Romaneasca

Dificultate: mica

Ingrediente Placinta de Mere:

Aluat

  • 200 g unt
  • 400 g faina tip 000
  • 2 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 1/2 pliculet cu praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Putina apa minerala

Umplutura de mere:

  • 1 kg de mere – curatate de coaja si de cotor
  • 100 g de zahar
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 2 linguri scortisoara

Preparare Placinta de Mere

Aluat

  • Untul trebuie lasat la temperatura camerei pentru 1 ora. Daca nu se poate, se topeste putin pe foc. Nu trebuie topit complet doar atat cat sa poata fi amestecat.
  • Se freaca untul cu zaharul.
  • Se adauga ouale, praful de copt, un pliculet cu zahar vanilat, un praf de sare si faina cernuta proaspat.
  • Se framanta un aluat omogen, dar nu foarte tare.
  • Daca e nevoie se mai adauga putina apa minerala.
  • Se inveleste intr-o folie si se da la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
  • Se poate pastra si in congelator timp de 1 luna.

Umplutura de mere:

  • Merele se dau pe razatoarea mare
  • Intr-o oala se pun merele la calit si se amesteca
  • Cand se lasa zeama se adauga zaharul, zaharul vanilat si scortisoara
  • Se mai lasa putin la calit amestecand continuu

Preparare placinta:

  • Se preincalzeste cuptorul
  • Se pune in tava hartie de copt
  • Aluatul se imparte in doua
  • Se intind 2 foi subtiri in forma pe care o are tava
  • Se aseaza foaia pe fundul tavii
  • Se pune umplutura de mere
  • Se aseaza cealalta foaie deasupra merelor
  • Se inteapa ici colo cu o furculita
  • Se coace la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute
  • Mie imi place foarte mult cu inghetata de vanilie pe deasupra si cu frisca
Placinta de mere, inghetata si frisca
Article Categories:
Deserturi si Prajituri

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu