Shaorma de pui facuta in casa – pui fript, cartofi prajiti, sumac, sare, piper si o maioneza delicioasa de usturoi.
Ingrediente Shaorma de pui
- un piept de pui
- 1 ceapa alba
- 3 cartofi
- ulei pentru prajit cartofii
- sumac
- iaurt
- Maioneza de usturoi (Reteta aici: http://www.deliciudeweekend.ro/maioneza-de-usturoi-cu-lapte/)
- patrunjel
- lipii din comert
- sare
- piper

Preparare Shaorma de pui
- Pieptul de pui se marineaza in iaurt si sumac (min 4 ore tinut in frigier acoperit)
- Salata de ceapa – cu sumac (se lasa rondelele de ceapa in apa aprox 15 minute si apoi se scurg si se amesteca cu sumacul)
- Dupa ce s-a marinat, pieptul de pui se taie bucatele si se frige in tigaie unsa cu putin ulei
- Cartofi se taie subtiri si se prajesc in baie de ulei
- Lipia se desface in doua si se foloseste doar o parte. Se unge cu maioneza de usturoi
- Ingredientele se amesteca intr-un bol apoi se pun in lipie si se ruleaza
- Sau se pot pune toate ingreidentele pe farfurie si se serveste asa


Post Grid #1
Crema de macrou afumat
Crema de macrou afumat – un aperitiv delicios sau o parte dintr-un mic dejun savuros
Sarmale cu mamaliga si ardei iute
Sarmale cu mamaliga – Reteta de sarmale este cea in foi de varza acra. Mamaliga pufoasa si cremoasa. O reteta traditionala romaneasca pentru masa de Craciun sau de Paste.
Drob de miel
Drobul de miel este un preparat traditional de Paste pregatit din organe si invelit in prapure.
Pasca cu crema de branza fina
Pasca – reteta traditionala de Paste de prajitura cu crema de branza fina, smantana, oua si stafide.
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · gateste · kebab · mancare sanatoasa · nutritie · recenzii alimente · recipes · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · sanatate · sandvis kebab · Shaorma de pui facuta in casa · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Pasare