dec. 17, 2017
22521 Views
Comentariile sunt închise pentru Fazan la cuptor cu legume

Fazan la cuptor cu legume

Written by

Fazan la cuptor cu legume – Carnea de fazan contine putine grasimi, dar este bogata in vitamine, minerale si calciu.

Ingrediente Fazan la cuptor

Marinata:

  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper boabe
  • jumatate de lamaie
  • 1 l vin alb demisec

Fazan:

  • 1 fazan intreg
  • 500 g ciuperci
  • 2 morcovi (daca gasiti din aceia micuti puneti 4)
  • 1/2 portocala
  • 50 g unt
  • 1 lingurita salvie
  • 4 catei de usturoi zdrobiti
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa rosie
  • 6 rosii cherry
  • ulei

Garnitura de cartofi:

  • 5 cartofi
  • o lingurita de boia
  • sare, piper
  • 3 linguri ulei
  • 1 cana cu apa, cat sa acopere cartofii

Preparare Fazan la cuptor:

  1. Se pune fazanul intreg la marinat pentru 24 de ore astfel: intr-o oala mare se pune fazanul si peste el se adauga ceapa rondele, se zdrobesc si se adauga cateii de usturoi, foile de dafin, sare si piper, lamaia rondele, si vinul alb demisec
  2. Se acopera oala cu un capac si se lasa la rece
  3. Dupa ce s-a marinat se arunca marinata si se scoate fazanul si se lasa sa se usuce si sa ajunga la temperatura camerei
  4. Se unge fazanul pe interior si exterior cu untul amestecat cu salvie si cu pasta de usturoi Fazan la cuptor cu legume
  5. In fazan se baga portocala taiata cuburi
  6. Se leaga fazanul cu o atat groasa in asa fel incat sa stea bucatile de portocala in interior (daca nu aveti o ata sa-l legati…nu e bai…lasati-l asa)
  7. Se foloseste un tuci care se poate baga la cuptor cu tot cu capac
  8. Intai se pune tuciul pe aragaz
  9. Se pune unt cat o nuca si se lasa la incins
  10. Se pune fazanul in tuci si se caleste pe aragaz, in untul incins, timp de 10 minFazan la cuptor cu legume
  11. Se ia tuciul de pe foc, se scoate fazanul pe o farfurie si se pun legumele: ciupercile intregi, morcovii rondele groase, ceapa rondele groase, cateva cubulete de portocala (daca v-au mai ramas) si 5 rosii cherryFazan la cuptor cu legume
  12. Se pune fazanul peste legumeFazan la cuptor cu legume
  13. Se pune capacul si se da la cuptor la foc mic timp de 2 oreFazan la cuptor cu legume
  14. Separat, intr-o tava, se pun carofii amestecati cu boia, sare, piper, putin ulei de masline si o cana cu apa
  15. Se baga la cuptor pana sunt rumeniti

Article Categories:
Pasare · Retete Sarbatori

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu