Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend – texturi diferite intr-o singura prajitura: bezea lipicioasa, ciocolata dulce si frisca pufoasa
Ingrediente Prajitura cu bezea si ciocolata
- 5 albusuri
- 200 g zahar pudra pentru albusuri
- 1 praf de sare
- 1 lingura suc lamaie
- 1 lingurita amidon
- Crema de branza Philadelphia
- Frisca
- esenta de vanilie
- 4 linguri de zahar pudra
- 1 borcan Nutella
Preparare Prajitura cu bezea si ciocolata
- Faceti intai crema de branza. Amestecati crema de branza cu 10 linguri de frisca. Daca frisca e mai moale puneti mai putina frisca.
- Adaugati zaharul si esenta de vanilie. Crema trebuie sa stea pe lingura si sa nu curga. Dati la frigider.
- Se bat albusurile spuma
- intai la viteza mica,
- se adauga praful de sare si zaharul in trepte
- se mixeaza la viteza mare pana devine o spuma densa si alba
- se adauga apoi amidonul si zeama de lamaie
- se mai bate inca 5 minute pana spuma face turturi cand ridicati telul.
- Se pune bezeaua la cuptor intr-o tava cu hartie de copt. Se fac 4 discuri din spuma (2 mai mari, 2 mai mici)
- Bezeaua se face la foc f mic aproximativ 1 ora. Daca aveti cuptor pe gaz urmariti bezeaua f atent deoarece e posibil sa se arda. Daca observati ca deja s-a rumenit lasati usa de cuptor intredeschisa. Pentru aceasta prajitura bezeaua este bine sa fie mai moale si mai elastica si nu tare.
- Dupa ce s-a facut, bezeaua se lasa sa se raceasca.
- Se asambleaza prajitura: o foaie de bezea se unge cu Nutella din belsug apoi se pune un strat de crema de branza, se aseaza o alta foaie de bezea, Nutella, crema de branza…si tot asa
-
prajituri ca un deliciu
Crema de macrou afumat
Necesar un mixer mic Ingrediente Crema de macrou afumat 1 macrou afumat1 fir ceapa verdezeama de la o jumatate de lamaie1 lingura smantana fermentata sau crema de branza fina50 ml…
Sarmale cu mamaliga si ardei iute
Ingrediente Sarmale Ingrediente Mamaliga800 g carne tocata de porc100 grame orez bob rotund3 frunze de dafin2 cepe1 lingurita de boia2 linguri de ulei100 g bulion/pasta de tomate1 varza mare muratapiper1…
Drob de miel
Necesar Drob o forma de chec / cozonac Ingrediente Drob Umplutura 600 g organe de miel (ficat, plaman, inimia, splina, rinichi)50 ml uleisarepiper2 felii de paine2 leg ceapa verde1 leg…
Pasca cu crema de branza fina
Necesar Pasca tava cu fund detasabil cu diametrul de 27 cm Ingrediente Pasca Aluat 230 de grame de faina de cozonac2 galbenusuri90 ml lapte10 gr drojdie proaspata60 gr unt50 gr…