O prajitura suedeza, de vara, delicioasa cu crema de vanilie fina si capsuni aromate.
This post is also available in: English
Necesar Prajitura suedeza cu crema de vanilie si capsuni
- o forma de tort cu fund detasabil (23 cm)
Crema de vanilie
- 2 galbenusuri
- 2 linguri zahar tos
- 2 lingurite amidon
- 250ml lapte integral
- 1 lingurita esenta de vanilie
Blat
- 4 oua
- 250 g zahar tos
- 90 ml apa fiarta recent
- 1 1/2 lingurita praf copt
- 200 g faina
- unt pt uns forma
Decor
- 500 g Capsuni
- 2-3 lingurite de zahar tos (optional)
- 500 ml frisca lichida grasa indulcita
Preparare
- Crema necesita racire la frigider cel putin 3 ore.
- Se pregateste crema
- Intr-o forma cu fund dublu se amesteca ingredientele pentru crema: galbenusurile, zaharul, amidonul si laptele. Esenta nu se pune inca.
- Se amesteca pe foc mic incontinuu pana incepe sa se ingoase (aproximativ 5 minute). Atentie mare, pentru ca amestecul nu trebuie sa fiarba. Daca simtiti ca e prea fierbinte trageti de pe foc si continuati amestecarea apoi puneti iar pe foc.
- Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si se continua amestecarea pana cand crema se raceste.
- Dupa ce s-a racit se pune o folie alimentara exact pe suprafata cremei pentru a nu se crea o pojghita
- Se pune crema la frigider pentru 3 ore
- Se pregateste blatul
- Se preincalzeste cuptorul la 180 grade
- In mixer se pun ouale care se bat cu zaharul pana cand se albesc si devin spumoase
- Se fierbe apa
- Se da mixerul pe viteza mica si se adauga apa fiarta
- Intr-un alt bol se amesteca faina cu praful de copt
- Se adauga amestecul de faina si praf de copt in ploaie peste oua (mixerul trebuie sa fie la viteza mica)
- Aveti grija sa nu faca cocoloase si cu o spatula impingenti de pe margini faina neincorporata in timpul amestecarii
- Ungenti forma cu unt
- Puteti pune hartie de copt in forma, daca vreti
- Puneti compozitia in forma si dati la cuptor lasand focul mediu
- Lasati aproximativ 30 de minute pana blatul devine auriu si trece testul cu scobitoarea (scobitoarea trebuie sa iasa curata dupa ce o infingeti in blat)
- Scoateti blatul din cuptor si din forma (usor) si lasati la racit 15 minute
- Pregatiti decorul
- O parte din capsuni le taiati feliute rotunde iar altele lasati-le intregi
- Cele taiate feliute le puneti intr-un castron si le presarati cu zahar (optional, daca credeti ca sunt capsunile acrisoare)
- Bate frisca bine pana se intareste
- Montarea prajiturii
- Va recomand sa montati prajitura in forma de tort in care ati facut blatul pentru ca apoi s-o dati la frigider sa se intareasca, inainte s-o taiati
- Se taie blatul in 3 felii (daca vi se pare prea moale puteti sa-l taiati in doua)
- Asezati prima felie pe fundul formei
- Amestecati o treime din frisca cu crema de vanilie scoasa de la frigider
- Puneti deasupra formei de blat jumatate din crema de vanilie amestecata cu frisca
- Asezati feliile de capsuni intr-un strat
- Puneti a doua felie de blat
- Apoi puneti restul de crema de vanilie
- Si apoi iar un strat de capsuni
- Asezati ultima felie de blat
- Ornati cu frisca si cu capsuni intregi
- Dati la frigider pentru cel putin 2 ore
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · blog culinar · blog retete · bucatarie · cakes · cele mai bune retete · crema de vanilie · delicios · deliciu · deliciu de weekend · deliciu in bucatarie · diete · gateste · manacare · mancare sanatoasa · nutritie · prajitura cu capasuni · prajitura cu crema de vanilie · prajitura cu fructe · prajitura deliciu · Prajitura suedeza cu crema de vanilie si capsuni · preparate gustoase · recenzii alimente · recipes · reteta video · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete gustoase · retete mancare · retete rapide · retete romanesti · retete usoare · sanatate · tasty recipes · weekend delight