feb. 22, 2015
5602 Views
Comentariile sunt închise pentru Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend

Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend

Written by

Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend – texturi diferite intr-o singura prajitura: bezea lipicioasa, ciocolata dulce si frisca pufoasa

Ingrediente Prajitura cu bezea si ciocolata

  • 5 albusuri
  • 200 g zahar pudra pentru albusuri
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura suc lamaie
  • 1 lingurita amidon
  • Crema de branza Philadelphia
  • Frisca
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 1 borcan Nutella

Preparare Prajitura cu bezea si ciocolata

  1. Faceti intai crema de branza. Amestecati crema de branza cu 10 linguri de frisca. Daca frisca e mai moale puneti mai putina frisca.
  2. Adaugati zaharul si esenta de vanilie. Crema trebuie sa stea pe lingura si sa nu curga. Dati la frigider.
  3. Se bat albusurile spuma
    1. intai la viteza mica,
    2. se adauga praful de sare si zaharul in trepte
    3. se mixeaza la viteza mare pana devine o spuma densa si alba
    4. se adauga apoi amidonul si zeama de lamaie
    5. se mai bate inca 5 minute pana spuma face turturi cand ridicati telul.
  4. Se pune bezeaua la cuptor intr-o tava cu hartie de copt. Se fac 4 discuri din spuma (2 mai mari, 2 mai mici)
  5. Deliciu de Weekend (1)
  6. Bezeaua se face la foc f mic aproximativ 1 ora. Daca aveti cuptor pe gaz  urmariti bezeaua f atent deoarece e posibil sa se arda. Daca observati ca deja s-a rumenit lasati usa de cuptor intredeschisa. Pentru aceasta prajitura bezeaua este bine sa fie mai moale si mai elastica si nu tare.
  7. Dupa ce s-a facut, bezeaua se lasa sa se raceasca.
  8. Se asambleaza prajitura: o foaie de bezea se unge cu Nutella din belsug apoi se pune un strat de crema de branza, se aseaza o alta foaie de bezea, Nutella, crema de branza…si tot asa
  9. Deliciu de Weekend (57)

prajituri ca un deliciu

Varză nouă călită

Varză nouă călită

Catalinadec. 26, 20211 min read

1 kg varză dulce tocată1 morcov dat pe răzatoarea cu găuri mari1 ceapă taiată cubulete1 ardei capia tăiat cubulete1 frunză de dafinpuțin cimbru uscat2-3 linguri ulei de floarea soarelui1 ceșcuță…

Tartă cu spanac

Tartă cu spanac și brânză de capră

Catalinadec. 26, 20211 min read

Necesar O formă de tort de 15 cm sau 18 cm. Ingrediente 500 g aluat fraged, simplu (din comerț)400 g spanac congelat200 g brânză de capră 3 ouă 2 căței…

Ratatouille

Ratatouille

Catalinamai 18, 20212 min read

Necesar tigaie pentru cuptor cu diametrul de 26 cm Ingrediente 2 cepe medii6 catei de usturoi300 ml de sos tomate1 ardei rosu1 vanata lunga si subtire 1 dovlecel1 dovlecel zucchini2…

Cheesecake cu zmeura

Cheesecake cu zmeura

Catalinaapr. 23, 20211 min read

 Ingrediente Cheesecake cu zmeura 200 g zmeura1 cutie crema de branza fina 200 g300 ml frisca lichida indulcita si vanilata (Dorna cu 35% grasime)150 g zahar pudra1 ciocolata alba300 g biscuiti cacao…


Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu