Maioneza de casa este incomparabila la gust fata de cea din comert. Se prepara rapid si nu se taie daca o faceti simplu, folosind o lingura de lemn.
Ingrediente Maioneza
- un galbenus crud
- un galbenus fiert
- 1 lingurita mustar
- sare
- piper
- ulei
- putin suc de lamaie
Preparare
- Pentru prepararea acestei maioneze folositi o lingura de lemn si un castron de lemn sau de sticla (puteti folosi tel sau mixer dar parerea mea este ca iese perfect folosind lingura de lemn).
- Intr-un castron se amesteca galbenusul fiert, maruntit, galbenusul crud, mustarul si putina sare si piper.
- Se adauga uleiul putin cate putin in timp ce amestecati in sensul acelor de ceasornic (este important sa amestecati in aceeasi directie). Daca puneti prea mult ulei dintr-o data aveti grija sa-l incorporati complet inainte de a continua sa adaugati ulei.
- Se amesteca pana se obtine maioneza dorita (de obicei intra cam 400 ml de ulei…dar puteti sa va opriti cand considerati ca aveti cantitatea necesara de maioneza).
- Spre final se adauga cateva picaturi de lamaie si se amesteca in continuare.
- Se foloseste la salate: Salata de pui cu sfecla sau Salata beouf
- Daca se taie, intr-un alt castron puneti un galbenus crud si putin mustar si amestecati incorporand maioneza taiata (putin cate putin)
- Daca doriti mai multa maioneza folositi 2 galbenusuri fierte si 2 crude (aproximativ 1 l ulei)
salate si sosuri delicioase
Pikelets (Clatite australiene pufoase)
Clatite australiene (Pikelets) – o reteta de clatite pufoase si groase ca si cele americane dar care se fac in Australia
Orez cu lapte si frisca lichida – facut la masina de paine
Orez cu lapte – desertul copilariei mele. Am adaugat frisca lichida si a iesit minunat. Reteta de orez cu lapte si frisca se poate si face la masina de paine la programul de gem.
Turte in tigaie cu branza si ceapa verde
Turte in tigaie – reteta traditionala romaneasca. Turtele in tigaie se fac de obicei in baie de ulei dar pot fi facute si in tigaie cu foarte putin ulei.
Foi de placinta fragede
Cea mai buna reteta de foi de placinta fragede si gustoase.
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · blog culinar · blog retete · bucatarie · cakes · cele mai bune retete · delicios · deliciu · deliciu de weekend · deliciu in bucatarie · dessert · diete · galbenus · gateste · maioneza · maioneza de casa · manacare · mancare sanatoasa · meniu zilnic · nutritie · preparate gustoase · recenzii alimente · recipes · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete gustoase · retete mancare · retete rapide · retete romanesti · retete usoare · sanatate · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Salate si sosuri