mart. 15, 2015
6772 Views
Comentariile sunt închise pentru Maioneza de casa

Maioneza de casa

Written by

Maioneza de casa este incomparabila la gust fata de cea din comert. Se prepara rapid si nu se taie daca o faceti simplu, folosind o lingura de lemn.

 Ingrediente Maioneza

  • un galbenus crud
  • un galbenus fiert
  • 1 lingurita mustar
  • sare
  • piper
  • ulei
  • putin suc de lamaie

Preparare

  1. Pentru prepararea acestei maioneze folositi o lingura de lemn si un castron de lemn sau de sticla (puteti folosi tel sau mixer dar parerea mea este ca iese perfect folosind lingura de lemn).
  2. Intr-un castron se amesteca galbenusul fiert, maruntit, galbenusul crud, mustarul si putina sare si piper.
  3. Se adauga uleiul putin cate putin in timp ce amestecati in sensul acelor de ceasornic (este important sa amestecati in aceeasi directie). Daca puneti prea mult ulei dintr-o data aveti grija sa-l incorporati complet inainte de a continua sa adaugati ulei.
  4. Se amesteca pana se obtine maioneza dorita (de obicei intra cam 400 ml de ulei…dar puteti sa va opriti cand considerati ca aveti cantitatea necesara de maioneza).
  5. Spre final se adauga cateva picaturi de lamaie si se amesteca in continuare.
  6. Se foloseste la salate: Salata de pui cu sfecla sau Salata beouf
  7. Daca se taie, intr-un alt castron puneti un galbenus crud si putin mustar si amestecati incorporand maioneza taiata (putin cate putin)
  8. Daca doriti mai multa maioneza folositi 2 galbenusuri fierte si 2 crude (aproximativ 1 l ulei)

salate si sosuri delicioase

Pikelets clatite australiene pufoase

Pikelets (Clatite australiene pufoase)

Catalinadec. 7, 20141 min read
Clatite australiene (Pikelets) – o reteta de clatite pufoase si groase ca si cele americane dar care se fac in Australia
Orez cu lapte si frisca lichida

Orez cu lapte si frisca lichida – facut la masina de paine

Catalinadec. 6, 20141 min read
Orez cu lapte – desertul copilariei mele. Am adaugat frisca lichida si a iesit minunat. Reteta de orez cu lapte si frisca se poate si face la masina de paine la programul de gem.
Turte in tigaie cu branza si ceapa verde

Turte in tigaie cu branza si ceapa verde

Catalinadec. 6, 20142 min read
Turte in tigaie – reteta traditionala romaneasca. Turtele in tigaie se fac de obicei in baie de ulei dar pot fi facute si in tigaie cu foarte putin ulei.
Foi de placinta fragede - Placinta de dovleac

Foi de placinta fragede

Catalinadec. 6, 20142 min read
Cea mai buna reteta de foi de placinta fragede si gustoase.
Article Categories:
Salate si sosuri

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu