dec. 6, 2014
4610 Views
Comentariile sunt închise pentru Turte in tigaie cu branza si ceapa verde

Turte in tigaie cu branza si ceapa verde

Written by

Turte in tigaie – reteta traditionala romaneasca. Turtele in tigaie se fac de obicei in baie de ulei dar pot fi facute si in tigaie cu foarte putin ulei.

Ingrediente Turte in tigaie

Aluat:

  • 500 g faina
  • 300 ml lapte
  • 1 ou
  • 3 linguri de ulei
  • 50 g de drojdie proaspata sau un plic de 7 g de drojdie uscata
  • praf de sare
  • un varf de lingurita de zahar

Umplutura:

  • 500 g branza de vaci maruntita
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura marar

Preparare Turte in tigaie

  1. Intr-o cana se pune drojdia proaspata si se amesteca cu 3 linguri de lapte caldut si zaharul
  2. Se lasa 10 minute cana acoperita sa se activeze drojdia
  3. Daca faceti aluatul la Mixer
    1. Se pune faina, oul si laptele in bolul de la mixer, se foloseste paleta de framantare si se porneste programul de framantare
    2. Se adauga si celelalte ingrediente si se lasa pana se formeaza coca si aluatul este tare si elastic
    3. Aluatul se pune intr-un castron mai mare, se acopera cu folie si se lasa la crescut, la cald, pana isi dubleza volumul.
  4. Daca faceti aluatul la masina de paine
    1. Se pune faina, oul si laptele in cuva de la masina si se porneste programul de coca (framantare si dospire)
    2. Se adauga drojdia si celelalte ingrediente si se inchide capacul.
    3. Se lasa pana se termina programul si coca este crescuta
  5. Daca faceti manual aluatul
    1. puneti faina intr-un castron, adaugati drojdia activata
    2. Adaugati oul, sarea, cele 3 linguri de ulei si apoi incepeti sa mestecati.
    3. Adaugati laptele caldut pana ce se formeaza aluatul.
    4. Aluatul se pune intr-un castron mai mare, se acopera cu folie si se lasa la crescut, la cald, pana isi dubleza volumul.
  6. Se pregateste umplutura: ceapa verde si mararul se toaca si se amesteca cu branza de vaci maruntita
  7. Dupa ce a dospit aluatul, se fac bilute cat un ou si se intind cu facaletul in cercuri subtiri
  8. Se pune putina umplutura in mijloc si se impatureste foaia peste umplutura.
  9. Se intoarce si se intinde iar cu facaletul.
  10. Se prajesc in putin ulei in tigaie (3 min pe fiecare parte). Eu pun doar cateva picaturi de ulei odata la 3 turte
SANYO DIGITAL CAMERA

 

Article Categories:
Aperitive / Mic Dejun

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu