Turte in tigaie – reteta traditionala romaneasca. Turtele in tigaie se fac de obicei in baie de ulei dar pot fi facute si in tigaie cu foarte putin ulei.
Ingrediente Turte in tigaie
Aluat:
- 500 g faina
- 300 ml lapte
- 1 ou
- 3 linguri de ulei
- 50 g de drojdie proaspata sau un plic de 7 g de drojdie uscata
- praf de sare
- un varf de lingurita de zahar
Umplutura:
- 500 g branza de vaci maruntita
- 1 legatura de ceapa verde
- 1 legatura marar
Preparare Turte in tigaie
- Intr-o cana se pune drojdia proaspata si se amesteca cu 3 linguri de lapte caldut si zaharul
- Se lasa 10 minute cana acoperita sa se activeze drojdia
- Daca faceti aluatul la Mixer
- Se pune faina, oul si laptele in bolul de la mixer, se foloseste paleta de framantare si se porneste programul de framantare
- Se adauga si celelalte ingrediente si se lasa pana se formeaza coca si aluatul este tare si elastic
- Aluatul se pune intr-un castron mai mare, se acopera cu folie si se lasa la crescut, la cald, pana isi dubleza volumul.
- Daca faceti aluatul la masina de paine
- Se pune faina, oul si laptele in cuva de la masina si se porneste programul de coca (framantare si dospire)
- Se adauga drojdia si celelalte ingrediente si se inchide capacul.
- Se lasa pana se termina programul si coca este crescuta
- Daca faceti manual aluatul
- puneti faina intr-un castron, adaugati drojdia activata
- Adaugati oul, sarea, cele 3 linguri de ulei si apoi incepeti sa mestecati.
- Adaugati laptele caldut pana ce se formeaza aluatul.
- Aluatul se pune intr-un castron mai mare, se acopera cu folie si se lasa la crescut, la cald, pana isi dubleza volumul.
- Se pregateste umplutura: ceapa verde si mararul se toaca si se amesteca cu branza de vaci maruntita
- Dupa ce a dospit aluatul, se fac bilute cat un ou si se intind cu facaletul in cercuri subtiri
- Se pune putina umplutura in mijloc si se impatureste foaia peste umplutura.
- Se intoarce si se intinde iar cu facaletul.
- Se prajesc in putin ulei in tigaie (3 min pe fiecare parte). Eu pun doar cateva picaturi de ulei odata la 3 turte
Article Tags:
alimente · cakes · deliciu de weekend · dessert · diete · mancare sanatoasa · nutritie · placinte · placinte branza · recenzii alimente · recipes · reteta de turte · reteta turte · retete · retete aluat · retete aperitive · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · retete traditionale · sanatate · tasty recipes · turte · turte cu branza · turte gustoase · turte in tigaie · turte plita · turte rapide · turte taranesti · weekend delightArticle Categories:
Aperitive / Mic Dejun