dec. 6, 2014
7195 Views
Comentariile sunt închise pentru Orez cu lapte si frisca lichida – facut la masina de paine

Orez cu lapte si frisca lichida – facut la masina de paine

Written by

Orez cu lapte – desertul copilariei mele. Am adaugat frisca lichida si a iesit minunat. Reteta de orez cu lapte si frisca se poate si face la masina de paine la programul de gem.

Ingrediente Orez cu lapte

  • 1 cana de orez cu bob rotund
  • 3 cani de lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 120 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat sau seminte din pastaie
  • putina coaja rasa de lamaie (folositi lamai BIO)
  • scortisoara

Preparare Orez cu lapte

  1. La masina de paine
    1. Se foloseste programul Gem / Marmelada
    2. Se seteaza masina de paine pe programul de marmelada (la mine dureaza 1 ora si 40)
    3. Se pune cana de orez si cele 3 cani de lapte
    4. Se porneste programul
    5. Dupa 1 ora se adauga zaharul normal si cel vanilat si coaja de lamaie
    6. Dupa inca 10 minute se adauga frisca lichida
    7. Se verifica din cand in cand. Daca orezul s-a fiert si s-a umflat puteti intrerupe programul mai devreme
    8. Se rastoarna orezul, din cuva masinii de paine, intr-un castron termorezistent
  2. In tuci
    1. In tuci, pe foc mic, se pune cana de orez si laptele
    1. Se amesteca cu o lingura de lemn continuu pana ce laptele se ingroasa si orezul se fierbe si se umfla (aproximativ 30 de minute)
    2. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie
    3. Se amesteca in continuare
    4. Dupa inca 5 minute se adauga frisca lichida
    5. Se rastoarna orezul, din tuci, intr-un castron termorezistent
  3. Se presara scortisoara pe deasupra
Orez cu lapte si frisca lichida
+

prajituri

Varză nouă călită

Varză nouă călită

Catalinadec. 26, 20211 min read
Varza nouă călită este dulce, aromată, foarte gustoasă și este o mâncare potrivită pentru post.
Tartă cu spanac

Tartă cu spanac și brânză de capră

Catalinadec. 26, 20211 min read
Tartă cu spanac, pregătită cu aluat cumpărat din comerț, cu o umplutură delicioasă cu brânză de capră.
Ratatouille

Ratatouille

Catalinamai 18, 20212 min read
Ratatouille este o bine-cunoscuta tocana de legume provenind din Provence, o regiune din Franta renumita pentru legumele si ierburile gustoase de aici.
Cheesecake cu zmeura

Cheesecake cu zmeura

Catalinaapr. 23, 20211 min read
Cheesecake cu zmeura – pentru acest cheesecake se face o crema fina si dulce de ciocolata alba care contrasteaza cu gustul acrisor al fructelor de zmeura.
Prajitura-cu-vafe-mascarpone-si-zmeura

Prajitura cu vafe, mascarpone si zmeura – Deliciu de Weekend

Catalinaapr. 16, 20211 min read
Prajitura cu vafe, mascarpone si zmeura Deliciu de Weekend – o prajitura care se face foarte rapid, care arata senzational si care are un gust delicios.

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu