Clatite australiene (Pikelets) – o reteta de clatite pufoase si groase ca si cele americane dar care se fac in Australia
Ingrediente Clatite australiene
- 2 cani faina
- 4 linguri zahar
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 3 lingurite unt topit
- 1 cana lapte
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 1 lingura apa minerala
- 2 oua
- varf de cutit de sare
Preparare Clatite australiene
- Se pun ingredientele in bolul de la mixer: faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea intr-un bol.
- Bicarbonatul si praful de copt se „sting” apa minerala (cand pui apa formeaza o spuma).
- Se adauga laptele, ouale si zaharul.
- Se amesteca toate in bolul de la mixer intai pe viteza mica si apoi medie
- Se adauga untul topit.
- Se mai amesteca 2 minute
- Amestecul trebuie sa fie ca o smantana mai groasa.
- Se lasa sa se odihneasca 1 ora in frigider
- Se fac intr-o tigaie cu foarte putin ulei turnand cate un polonic din coca
- Clatitele trebuie sa fie groase cam de jumatate de centimetru
- Se coc pe ambele parti, jumatate de minut, la foc mediu, cat sa se rumenenasca frumos
delicioasele clatite
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · clatite · clatite pufoase · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · mancare sanatoasa · nutritie · recenzii alimente · recipes · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · sanatate · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Deserturi si Prajituri