dec. 7, 2014
1986 Views
Comentariile sunt închise pentru Pikelets (Clatite australiene pufoase)

Pikelets (Clatite australiene pufoase)

Written by

Clatite australiene (Pikelets) – o reteta de clatite pufoase si groase ca si cele americane dar care se fac in Australia

Ingrediente Clatite australiene

  • 2 cani faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 lingurite unt topit
  • 1 cana lapte
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lingura apa minerala
  • 2 oua
  • varf de cutit de sare

Preparare Clatite australiene

  1. Se pun ingredientele in bolul de la mixer: faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea intr-un bol.
  2. Bicarbonatul si praful de copt se „sting” apa minerala (cand pui apa formeaza o spuma).
  3. Se adauga laptele, ouale si zaharul.
  4. Se amesteca toate in bolul de la mixer intai pe viteza mica si apoi medie
  5. Se adauga untul topit.
  6. Se mai amesteca 2 minute
  7. Amestecul trebuie sa fie ca o smantana mai groasa.
  8. Se lasa sa se odihneasca 1 ora in frigider
  9. Se fac intr-o tigaie cu foarte putin ulei turnand cate un polonic din coca
  10. Clatitele trebuie sa fie groase cam de jumatate de centimetru
  11. Se coc pe ambele parti, jumatate de minut, la foc mediu, cat sa se rumenenasca frumos
Article Categories:
Deserturi si Prajituri

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu