dec. 6, 2014
3480 Views

Foi de placinta fragede

Written by

Cea mai buna reteta de foi de placinta fragede si gustoase.

This post is also available in: English

Ingrediente Foi de placinta

  • 200 g unt
  • 400 g faina tip 000
  • 2 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 1/2 pliculet cu praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Putina apa minerala

Preparare Foi de placinta

  1. Pentru aluat, freaca margarina cu zaharul.
  2. Incorporeaza ouale, praful de copt, un pliculet cu zahar vanilat, un praf de sare si faina cernuta proaspat.
  3. Framanta un aluat omogen, dar nu foarte tare.
  4. Daca e nevoie mai adauga putina apa minerala.
  5. Aluatul trebuie sa fie elastic si sa nu se lipeasca
  6. Inveleste-l intr-o folie si da-l la frigider pentru cel putin 1 ora.
  7. Scoate aluatul, imparte coca si intinde doua foi
  8. Pune-le apoi una peste alta, impacheteaza-le iar in folie de plastic si pune-le la frigider inca o ora
  9. Mai repeta inca odata operatiunea
  10. Poti pastra aluatul si in congelator câteva zile.
  11. Se pot umple cu dovleac

Umplutura de dovleac:

  • 1 kg dovleac dat pe razatoare
  • 150 g zahar
  • 3 lingurite scortisoara
  1. Dovleacul dat pe razatoare se pune in oala pe foc si se amesteca cu zaharul si cu scortisoara
  2. Se lasa pe foc cam 7 minute si apoi se lasa la racit
  3. Din coca se fac doua foi cu facaletul
  4. Una din ele se pune in tava iar tava se pune la cuptor la foc mic
  5. Se lasa 5 minute apoi se scoate si deasupra se aseaza umplutura de dovleac
  6. Se pune si cealalta foaie cu ajutorul facaletului.
  7. Se inteapa cu furculita din loc in loc
  8. Se da la cuptor si se lasa pana se rumeneste (aproximativ 30 minute la foc mic).
  9. Se pudreaza cu zahar si se taie dupa ce s-a racit complet
Article Categories:
Deserturi si Prajituri
Catalina

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *