aug. 6, 2017
6484 Views
Comentariile sunt închise pentru Clatite cu inghetata

Clatite cu inghetata

Written by

Reteta de clatite cu inghetata se prepara rapid si imbina armonios caldura clatitelor cu savoarea inghetatei care se topeste.

Secretul clatitelor delicioase:

  • 6 oua la 400 g faina
  • tigaia speciala pentru clatite (de teflon)
  • tigaia trebuie sa fie incinsa bine
  • consistenta amestecului de clatite: ca o smantana groasa care curge

Ingrediente Clatite cu inghetata

  • 400 g faina
  • 400 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 6 oua
  • 50 g unt topit
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • ulei pt prepararea clatitelor in tigaie
  • inghetata de vanilie

Preparare Clatite cu inghetata

  1. Se bat ouale la robot
  2. Se adauga untul topit
  3. Se adauga faina pas cu pas
  4. Se aduga laptele, esenta de vanilie, coaja de lamaie si apoi se subtieaza cu apa minerala pana ajunge la o consistenta de smantana care curge. Daca este necesar sa fie coca mai groasa, se adauga faina.
  5. Se lasa minim jumatate de ora sa se odihneasca in frigider
  6. Intr-o tigaie de clatite se fac clatitele astfel:
    1. Se pune f putin ulei
    2. Se lasa la incins
    3. cu un polonic se ia din coca si se pune in tigaie in strat subtire
    4. Pentru a se imprastia coca in toata tigaia si a iesi clatita subtire, tigaia se roteste in asa fel incat coca sa acopere tot fundul
    5. Se lasa la rumenit pe o parte la foc mediu si apoi se intoarce clatita cu ajutorul unei spatule late
    6. Se rumeneste si cealalta parte a clatitei
    7. Se aseaza clatita intr-o farfurie intinsa si se acopera
    8. Se repeta procesul pentru fiecare clatita
  7. Se servesc cu inghetata de vanilie sau cu alta aroma

Clatite

Mancare de bulgur

Mancare de bulgur

Catalinaian. 5, 20211 min read
Mancare de bulgur – blugurul este un grau macinat grosier. Se gateste similar cu orezul sau cuscusul si este foarte hranitor.
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Catalinaian. 5, 20212 min read
Placinta cu dovleac – delicata, aromata si senzationala la gust, cu foi fragede si multa umplutura de dovleac.
Fursecuri fragede cu gem de prune

Fursecuri fragede cu gem de prune

Catalinaian. 4, 20211 min read
Fursecuri fragede cu gem de prune – delicioase, gustoase, se topesc in gura
Barbuni la gratar

Barbuni la gratar

Catalinaian. 3, 20211 min read
Barbuni la gratar – barbunii au o carne dulce si gustoasa. Facuti la gratar, simplu, doar cu sare, piper si putina lamaie si ies deliciosi.
Article Categories:
Deserturi si Prajituri

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu