aug. 6, 2017
5991 Views
Comentariile sunt închise pentru Clatite cu inghetata

Clatite cu inghetata

Written by

Reteta de clatite cu inghetata se prepara rapid si imbina armonios caldura clatitelor cu savoarea inghetatei care se topeste.

Secretul clatitelor delicioase:

  • 6 oua la 400 g faina
  • tigaia speciala pentru clatite (de teflon)
  • tigaia trebuie sa fie incinsa bine
  • consistenta amestecului de clatite: ca o smantana groasa care curge

Ingrediente Clatite cu inghetata

  • 400 g faina
  • 400 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 6 oua
  • 50 g unt topit
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • ulei pt prepararea clatitelor in tigaie
  • inghetata de vanilie

Preparare Clatite cu inghetata

  1. Se bat ouale la robot
  2. Se adauga untul topit
  3. Se adauga faina pas cu pas
  4. Se aduga laptele, esenta de vanilie, coaja de lamaie si apoi se subtieaza cu apa minerala pana ajunge la o consistenta de smantana care curge. Daca este necesar sa fie coca mai groasa, se adauga faina.
  5. Se lasa minim jumatate de ora sa se odihneasca in frigider
  6. Intr-o tigaie de clatite se fac clatitele astfel:
    1. Se pune f putin ulei
    2. Se lasa la incins
    3. cu un polonic se ia din coca si se pune in tigaie in strat subtire
    4. Pentru a se imprastia coca in toata tigaia si a iesi clatita subtire, tigaia se roteste in asa fel incat coca sa acopere tot fundul
    5. Se lasa la rumenit pe o parte la foc mediu si apoi se intoarce clatita cu ajutorul unei spatule late
    6. Se rumeneste si cealalta parte a clatitei
    7. Se aseaza clatita intr-o farfurie intinsa si se acopera
    8. Se repeta procesul pentru fiecare clatita
  7. Se servesc cu inghetata de vanilie sau cu alta aroma

Clatite

Varză nouă călită

Varză nouă călită

Catalinadec. 26, 20211 min read
Varza nouă călită este dulce, aromată, foarte gustoasă și este o mâncare potrivită pentru post.
Tartă cu spanac

Tartă cu spanac și brânză de capră

Catalinadec. 26, 20211 min read
Tartă cu spanac, pregătită cu aluat cumpărat din comerț, cu o umplutură delicioasă cu brânză de capră.
Ratatouille

Ratatouille

Catalinamai 18, 20212 min read
Ratatouille este o bine-cunoscuta tocana de legume provenind din Provence, o regiune din Franta renumita pentru legumele si ierburile gustoase de aici.
Cheesecake cu zmeura

Cheesecake cu zmeura

Catalinaapr. 23, 20211 min read
Cheesecake cu zmeura – pentru acest cheesecake se face o crema fina si dulce de ciocolata alba care contrasteaza cu gustul acrisor al fructelor de zmeura.
Article Categories:
Deserturi si Prajituri

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu