Placinta cu dovleac – delicata, aromata si senzationala la gust, cu foi fragede si multa umplutura de dovleac.
Aceasta placinta se face cu 2 foi fragede si 1 strat gros de umplutura de dovleac.
Ingrediente Placinta cu dovleac
Foi
- 200 g unt
- 400 g faina tip 000
- 2 oua
- 150 g zahar pudra
- 1/2 pliculet cu praf de copt
- 1 pliculet zahar vanilat
- Putina apa minerala
- 1 praf sare
Umplutura
- 1 kg dovleac dat pe razatoare
- 120 g zahar
- 3 lingurite scortisoara
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 linurita esenta vanilie
- 1 praf sare
Preparare Placinta cu dovleac
Foile
- Pentru aluat, se freaca untul moale cu zaharul.
- Faina se cerne si se pune intr-un castron mare
- In mijloc se face o groapa si se adauga: ouale, praful de copt, pliculetul de zahar vanilat si praful de sare
- Se incepe framantarea
- Se adauga apoi untul amestecat cu zahar
- Se framanta un aluat omogen, dar nu foarte tare
- Daca e nevoie se mai adauga putina apa minerala
- Aluatul trebuie sa fie elastic si sa nu se lipeasca
- Se inveleste intr-o folie si se da la frigider pentru cel putin 1 ora (ideal ar fi sa stea peste noapte la frigider)
- Se scoate aluatul, se imparte coca in doua si se intind doua foi
- Se pune apoi una peste alta, se impacheteaza iar in folie de plastic si se pun la frigider inca o ora
- Se pregateste umplutura de dovleac astfel: se taie dovleacul in 2 si se curata de seminte, se decojeste si apoi se da pe razatoarea mare
- Intr-o cratita se caleste dovleacul cu zaharul, scortisoara, lamaia, vanilia si praful de sare pana se inmoaie (se amesteca din cand in cand)
Umplutura de dovleac
- Se pregateste umplutura de dovleac astfel: se taie dovleacul in 2 si se curata de seminte, se decojeste si apoi se da pe razatoarea mare
- Intr-o cratita se caleste dovleacul cu zaharul, scortisoara, lamaia, vanilia si praful de sare pana se inmoaie (se amesteca din cand in cand)
- Se lasa la racit
Montare Placinta de dovleac
- Se scoate coca de la frigider
- Se presara faina pe blatul de lucru si se incepe intinderea foilor cu facaletul
- Se imparte aluatul in doua si se intind 2 foi subtiri
- Una din ele se pune in tava iar tava se pune la cuptor la foc mic
- Se lasa 5 minute apoi se scoate si deasupra umplutura de dovleac
- Se pune foaia de deasupra cu ajutorul facaletului.
- Se inteapa cu furculita din loc in loc
- Se da la cuptor si se lasa pana se rumeneste (aproximativ 30 minute la foc mic).
- Se pudreaza cu zahar si se taie dupa ce s-a racit complet
placinte
Placinta de dovleac cu foi fragede
Cea mai buna reteta de placinta de dovleac cu foi de fragede si gustoase.
Placinta de mere
Reteta de placinta de mere este o reteta internationala. Cu inghetata si frisca pe deasupra este minunata si delicioasa.
Placinta de capsuni si rubarba
Placinta de capsuni si rubarba – o reteta americana de placinta. Capsunile sunt dulci, rubarba acrisoara, combinatia perfecta pentru o placinta care se poate manca cu inghetata de vanilie pe deasupra.
Foi de placinta fragede
Cea mai buna reteta de foi de placinta fragede si gustoase.
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · aluat fraged · cakes · cele mai fragede foi de placinta · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · dovleac · foi · foi fragede · gateste · mancare sanatoasa · nutritie · placinta · Placinta cu dovleac · placinta de dovleac · placinta dovleac · placinta frageda · prajitura deliciu · recenzii alimente · recipes · reteta aluat · reteta placinta de dovleac · retete · retete aluat · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · sanatateArticle Categories:
Deserturi si Prajituri