ian. 5, 2021
3784 Views

Placinta cu dovleac

Written by

Placinta cu dovleac – delicata, aromata si senzationala la gust, cu foi fragede si multa umplutura de dovleac.

Aceasta placinta se face cu 2 foi fragede si 1 strat gros de umplutura de dovleac.

Ingrediente Placinta cu dovleac

Foi

  • 200 g unt
  • 400 g faina tip 000
  • 2 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 1/2 pliculet cu praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Putina apa minerala
  • 1 praf sare

Umplutura

  • 1 kg dovleac dat pe razatoare
  • 120 g zahar
  • 3 lingurite scortisoara
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 linurita esenta vanilie
  • 1 praf sare

Preparare Placinta cu dovleac

Foile

  1. Pentru aluat, se freaca untul moale cu zaharul.
  2. Faina se cerne si se pune intr-un castron mare
  3. In mijloc se face o groapa si se adauga: ouale, praful de copt, pliculetul de zahar vanilat si praful de sare
  4. Se incepe framantarea
  5. Se adauga apoi untul amestecat cu zahar
  6. Se framanta un aluat omogen, dar nu foarte tare
  7. Daca e nevoie se mai adauga putina apa minerala
  8. Aluatul trebuie sa fie elastic si sa nu se lipeasca
  9. Se inveleste intr-o folie si se da la frigider pentru cel putin 1 ora (ideal ar fi sa stea peste noapte la frigider)
  10. Se scoate aluatul, se imparte coca in doua si se intind doua foi
  11. Se pune apoi una peste alta, se impacheteaza iar in folie de plastic si se pun la frigider inca o ora
  12. Se pregateste umplutura de dovleac astfel: se taie dovleacul in 2 si se curata de seminte, se decojeste si apoi se da pe razatoarea mare
  13. Intr-o cratita se caleste dovleacul cu zaharul, scortisoara, lamaia, vanilia si praful de sare pana se inmoaie (se amesteca din cand in cand)

Umplutura de dovleac

  1. Se pregateste umplutura de dovleac astfel: se taie dovleacul in 2 si se curata de seminte, se decojeste si apoi se da pe razatoarea mare
  2. Intr-o cratita se caleste dovleacul cu zaharul, scortisoara, lamaia, vanilia si praful de sare pana se inmoaie (se amesteca din cand in cand)
  3. Se lasa la racit

Montare Placinta de dovleac

  1. Se scoate coca de la frigider
  2. Se presara faina pe blatul de lucru si se incepe intinderea foilor cu facaletul
  3. Se imparte aluatul in doua si se intind 2 foi subtiri
  4. Una din ele se pune in tava iar tava se pune la cuptor la foc mic
  5. Se lasa 5 minute apoi se scoate si deasupra umplutura de dovleac
  6. Se pune foaia de deasupra cu ajutorul facaletului.
  7. Se inteapa cu furculita din loc in loc
  8. Se da la cuptor si se lasa pana se rumeneste (aproximativ 30 minute la foc mic).
  9. Se pudreaza cu zahar si se taie dupa ce s-a racit complet
Placinta cu dovleac

placinte

Placinta de dovleac cu foi fragede

Placinta de dovleac cu foi fragede

Catalina05/07/20203 min read
Cea mai buna reteta de placinta de dovleac cu foi de fragede si gustoase.
Placinta de mere

Placinta de mere

Catalina11/06/20202 min read
Reteta de placinta de mere este o reteta internationala. Cu inghetata si frisca pe deasupra este minunata si delicioasa.
Placinta de capsuni si rubarba

Placinta de capsuni si rubarba

Catalina11/06/20161 min read
Placinta de capsuni si rubarba – o reteta americana de placinta. Capsunile sunt dulci, rubarba acrisoara, combinatia perfecta pentru o placinta care se poate manca cu inghetata de vanilie pe deasupra.
Foi de placinta fragede

Foi de placinta fragede

Catalina06/12/20142 min read
Cea mai buna reteta de foi de placinta fragede si gustoase.
Article Categories:
Deserturi si Prajituri
Catalina

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *