ian. 4, 2021
1354 Views
Comentariile sunt închise pentru Fursecuri fragede cu gem de prune

Fursecuri fragede cu gem de prune

Written by

Fursecuri fragede cu gem de prune – delicioase, gustoase, se topesc in gura

Ingrediente Fursecuri fragede

  • 250 gr faina
  • 100 gr zahar pudra
  • 150 gr unt( 82% grasime)
  • 1 ou
  • 1 lingurita rasa amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • gem de prune
Fursecuri fragede cu gem de prune

Preparare Fursecuri fragede

  1. Untul se tine la temperatura camerei cel putin 1 ora
  2. Se pune untul in mixer si se amesteca la viteza micaFursecuri fragede cu gem de prune
  3. Se mixeaza continuu adaugand celelalte ingrediente
  4. Se adauga zaharul vanilat
  5. Untul trebuie sa devina cremos Fursecuri fragede cu gem de prune
  6. Se adauga galbenusul
  7. Se adauga in trepte faina
  8. Dupa ce s-a incorporat faina se opreste mixerul (nu trebuie amestecat mult deoarece vrem un aluat fraged)
  9. Punem aluatul intr-o folie de plastic si rulam in forma unui cilindruFursecuri fragede cu gem de prune
  10. Se pune aluatul la frigider 1 ora
  11. Se preincalzeste cuptorul
  12. Se presara blatul cu faina
  13. Se scoate aluatul, se desface din folie, se pune pe blat si se presara cu faina
  14. Se taie rondele groase de 1 cm
  15. Se unge o tava cu putin unt
  16. Se pune hartie de copt in tava
  17. Se aseaza rondelele in tava la distanta mica unele de altele
  18. Se baga tava in cuptor la foc mic (gaz) sau la 160° C (electric)
  19. Se lasa pana se rumenesc pe marginiFursecuri fragede cu gem de prune
  20. Se scot de la cuptor, se lasa sa se raceasca si apoi se pune gem pe cate un fursec si se pune un altul pesteFursecuri fragede cu gem de prune
Article Categories:
Deserturi si Prajituri

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu