Fursecuri fragede cu gem de prune – delicioase, gustoase, se topesc in gura
Ingrediente Fursecuri fragede
- 250 gr faina
- 100 gr zahar pudra
- 150 gr unt( 82% grasime)
- 1 ou
- 1 lingurita rasa amidon
- 1 plic zahar vanilat
- gem de prune
Preparare Fursecuri fragede
- Untul se tine la temperatura camerei cel putin 1 ora
- Se pune untul in mixer si se amesteca la viteza mica
- Se mixeaza continuu adaugand celelalte ingrediente
- Se adauga zaharul vanilat
- Untul trebuie sa devina cremos
- Se adauga galbenusul
- Se adauga in trepte faina
- Dupa ce s-a incorporat faina se opreste mixerul (nu trebuie amestecat mult deoarece vrem un aluat fraged)
- Punem aluatul intr-o folie de plastic si rulam in forma unui cilindru
- Se pune aluatul la frigider 1 ora
- Se preincalzeste cuptorul
- Se presara blatul cu faina
- Se scoate aluatul, se desface din folie, se pune pe blat si se presara cu faina
- Se taie rondele groase de 1 cm
- Se unge o tava cu putin unt
- Se pune hartie de copt in tava
- Se aseaza rondelele in tava la distanta mica unele de altele
- Se baga tava in cuptor la foc mic (gaz) sau la 160° C (electric)
- Se lasa pana se rumenesc pe margini
- Se scot de la cuptor, se lasa sa se raceasca si apoi se pune gem pe cate un fursec si se pune un altul peste
delicii din copilarie
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · blog culinar · blog retete · bucatarie · cakes · cele mai bune retete · delicios · deliciu · deliciu de weekend · deliciu in bucatarie · dessert · diete · fursecuri cu gem · fursecuri cu unt · fursecuri fragede · gateste · manacare · mancare sanatoasa · nutritie · preparate gustoase · recenzii alimente · recipes · reteta biscuiti · reteta fursecuri · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete gustoase · retete mancare · retete rapide · retete romanesti · retete usoare · sanatate · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Deserturi si Prajituri