mai 5, 2018
5058 Views

Tort Deliciu cu mascapone si capsuni – Reteta Video

Written by

Tort Deliciu cu mascapone si capsuni – Acest tort are o crema fina cu mascarpone, jeleu de capsuni care curge pe margini si se prepara in 10 minute. Un tort cremos si foarte gustos.

Tort Deliciu cu Mascarpone si Capsuni

Tort Deliciu cu mascapone si capsuni

Ingrediente:

  • Un blat de tort de cacao din comert
  • 300 g mascarpone
  • 500 ml frisca lichida 30% indulcita si vanilata (Dorna)
  • 700 g capsuni
  • 1 fir rubarba
  • esenta de vanilie
  • 200 g zahar
  • 200 ml apa
  • 100 g amidon

Preparare Tort Deliciu cu mascapone si capsuni

  1. Se prepara jeleul de capsuni:
    • Pe foc, intr-o cratita cu fund dublu se pune apa, 100 g zahar
    • Se amesteca pana se topeste zaharul
    • Se adauga 400 g capsuni taiate felii groase si rubarba taiata bucatele
    • Se adauga amidonul si se amesteca la foc mic pana cand jeleul devine gros
    • Se ia de pe foc si se lasa la racit
    • Cand este inca caldut se adauga si restul de capsuni (fie feliute fie intregi)
    • Se lasa la racit complet
  2. Se prepara crema de mascarpone
    • Se bate frisca lichida
    • Intr-un castron se pune mascapone
    • Se adauga 100 g zahar
    • Se adauga o lingurita esenta de vanilie
    • Se adauga frisca si se amesteca
    • Crema se lasa la frigider jumatate de ora
  3. Montarea tortului:
    • Pe un platou se pune primul blat
    • Se adauga o treime din crema de mascarpone
    • Se pune urmatorul blat
    • Se pune a doua treime din crema de mascarpone
    • Se pune ultimul blat si se imbraca tortul in restul de crema
    • Se pune jeleul deasupra
  4. Tortul se lasa la frigider cel putin 2 ore
Catalina

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *