Piscoturi cu crema de mascarpone – O reteta extra rapida pentru a-i impresiona pe cei dragi, de sarbatori.
Ingrediente Piscoturi cu crema de mascarpone:
- 30 de piscoturi
Crema de mascarpone
- 250 g mascarpone
- 100 ml frisca batuta din smantana lichida 30%
- 2 linguri de zahar pudra vanilat
- vanilie (o lingurita extract sau o lingura de esenta )
Pentru insiropat piscoturile
- 200 ml lapte
- 1 lingura de zahar pudra
- vanilie (o lingurita extract sau o lingura de esenta )
Decor
- 50 – 60 g fulgi de cocos
- Sirop de ciocolata
Preparare Piscoturi cu crema de mascarpone:
- Intr-un bol se amesteca mascarpone cu frisca batuta, zaharul si vanilia pana devine o pasta cremoasa si pufoasa
- Intr-o farfurie se pune laptele, zaharul si esenta de vanilie
- Intr-o alta farfurie se pun fulgii de cocos
- 15 din piscoturi se inmoaie foarte rapid in laptele vanilat
- Se aseaza crema pe cate un piscot apoi se inmoaie celelalte piscoturi si se pun capac deasupra cremei
- Se tavalesc piscoturile cu crema intre ele prin fulgii de cocos…cu atentie sa nu se desfaca
- Se aseaza pe farfurie si apoi se stropesc cu ciocolata
- Se lasa la frigider 2 ore dar se pot manca si imediat 🙂
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · crema mascarpone · deliciu de weekend · diete · featured · mancare sanatoasa · nutritie · piscoturi · piscoturi cu crema mascarpone · recenzii alimente · retete bunica · retete casa · retete cu piscoturi · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · sanatate