Tort de ciocolata si nuci glasate – un strat de blat de cacao, un strat de nuci glasate, un strat de spuma de ciocolata fina si frisca pe deasupra. Un tort delicios.
Necesar Tort de ciocolata:
- forma de tort cu diametrul de 25 cm
Secrete:
- folositi frisca grasa
- folositi ciocolata cu lapte, fina
- nu caramelizati zaharul excesiv deoarece devine amar
- nucile se calesc usor inainte de folosire (nu mai mult de 2 minute)
- fulgii de migdale se rumenesc
- cand faceti asamblarea tortului folositi crema de ciocolata tinuta in prealabil la frigider (aceasta are tendinta sa se lase foarte usor)
Ingrediente Tort de ciocolata:
Caramel cu nuci:
- 200 g zahar
- 8 linguri smantana dulce
- 250 g nuci
- 200 g unt
Blat:
- 1 foaie de blat cacao (eu am luat din comert)
Spuma de ciocolata:
- 500 ml smantana dulce grasa (eu folosesc frisca lichida de la President sau Dorna)
- 400 g ciocolata (eu pun jumatate din aia cu lapte si jumatate ciocolata neagra cu 80% cacao)
Grilaj de ciocolata
- 200 g ciocolata cu lapte
Preparare Tort de ciocolata:
Grilajul de ciocolata
- Ciocolata se topeste la bain marie intr-un borcan apoi se ia cu o lingura si se formeaza grilajul pe o bucata de hartie lata cat inaltimea unui tort
- Hartia se pune in interiorul unei forme de tort care se aseaza in frigider pe muchie
Spuma de ciocolata:
- Se bate smantana dulce pana devine frisca
- Se topeste ciocolata rupta bucati , intr-un vas cu fund dublu (la bain marie), amestecand tot timpul.
- Cand este calda ciocolata se pune peste frisca batuta si se amesteca bine
- Se lasa la racit
Preparare caramel:
- Se incalzesc 4 linguri de apa impreuna cu zaharul cand pana se obtine un caramel.
- Se adauga smantana dulce, se adauga nucile putin faramitate (nu in rasnita), apoi untul.
- Se amesteca bine
- Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca
Intr-o forma de tort cu pereti detasabili se asambleaza tortul:
- Se aseaza blatul
- Se intinde jumatate din compozitia de caramel
- Se lasa caramelul sa se raceasca
- Se pune jumate din spuma de ciocolata
- Se lasa sa se raceasca juma de ora si apoi se continua cu caramelul si spuma de ciocolata.
- Se lasa la frigider cel putin 4 ore inainte de a indeparta peretii detasabili
- Dupa ce se raceste se orneaza cu frisca si fulgi de migdale
- Se aseaza pe margini grilajul de ciocolata
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · cel mai bun tort de ciocolata · ciocolata · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · mancare sanatoasa · nutritie · prajitura cu spuma de ciocolata · prajitura deliciu · recenzii alimente · recipes · reteta tort ciocolata · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · sanatate · spuma · tasty recipes · tort · tort ciocolata · tort de ciocolata · Tort de ciocolata si nuci glasate · Tort Deliciu de Weekend cu spuma de ciocolata si nuci glasate · torturi senzationale · weekend delight