Tort piscoturi – Un tort cu crema de iaurt si capsuni incadrat de piscoturi delicioase
Ingrediente Tort piscoturi
- 600 g iaurt gras
- 200 ml smantana pentru frisca
- 200 ml frisca batuta
- 200 g ciocolata alba
- 700 g capsuni
- 1 pachet cu piscoturi
- 20 g gelatina
- sirop de zahar pentru insiropat piscoturile.
Preparare Tort piscoturi
- Capsunile se taie in bucati de 4 (cele pentru ornat se taie feliute)
- Se pune gelatina sa se inmoaie intr-o cana cu cateva linguri de apa rece.
- Ciocolata se topeste pe foc mic impreuna cu smanatana pentru frisca, iar cand se mai raceste, se amesteca cu gelatina.
- Se pune la frigider timp de o ora, apoi se mixeaza cu crema de ciocolata si iaurtul.
- Se pastreaza cateva bucatele de capsuni pentru ornat, iar resul se incorporeaza in compozitie.
- Intr-o forma cu diametrul de 21 cm se aseaza piscoturile, trase usor prin sirop, pe fundul formei formand un blat si un gard de jur imprejurul acesteia.
- Compozitia se toarna in mijlocul piscoturilor si se pune la racit timp de 2 ore.
- Dupa ce s-a racit se aseaza feliutele de capsuni si apoi se orneaza cu frisca
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · deliciu de weekend · dessert · diete · featured · mancare sanatoasa · nutritie · prajitura deliciu · recenzii alimente · recipes · reteta tort · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete festive · retete rapide · retete romanesti · sanatate · tasty recipes · tort capsuni · tort capsuni si iaurt · tort de Craciun · tort iaurt · tort piscoturi · weekend delightArticle Categories:
Torturi