feb. 21, 2016
11295 Views
Comentariile sunt închise pentru Tocanita de fructe de mare (scoici si creveti)

Tocanita de fructe de mare (scoici si creveti)

Written by

Ingrediente Tocanita de fructe de mare

  • 500 g creveti proaspeti
  • 500 g scoici – midii
  • 1 fir de praz
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1 conserva de rosii cuburi
  • 1 ardei capia
  • 2 Frunze de telina
  • 4 linguri ulei de masline
  • cateva fire de patrunjel
  • sare, piper

Peparare Tocanita de fructe de mare

  1. Se curata creveti (le indepartez capul, le smulg piciorusele, si prind intestinul negru cu unghiile pe care-l trag usor afara…si iese cu totul)
  2. Se spala coditele de creveti bine in apa rece. Se scurg si apoi se clatesc in alte doua ape.
  3. Scoicile se lasa in apa rece peste noapte apoi se curate cu o perie si se indeparteaza mustatile
  4. Se curata legumele
  5. Prazul, ceapa si ardeii se toaca rondele.
  6. Intr-un tuci se pun 4 linguri de ulei de masline
  7. Cand uleiul s-a incins se adauga: prazul, ceapa, ardeii, frunzele de telina, usturoiul
  8. Se calesc 3 minute. Se adauga putina sare
  9. Se adauga conserva de rosii
  10. Se adauga fructele de mare (crevetii si scoicile). Se acopera tuciul cu un capac si se lasa la foc mic pana ce scoicile se deschid si crevetii devin roz si se incovoiaza ca un C.
  11. Se amesteca din cand in cand.
  12. Se opreste focul si se adauga sare si piper dupa gust.
  13. Se presara cu patrunjel.
tocanita de fucte de mare 3
tocanita fructe de mare 2
tocanita fructe de mare

Post Grid #1

Mancare de bulgur

Mancare de bulgur

Catalinaian. 5, 20211 min read
Mancare de bulgur – blugurul este un grau macinat grosier. Se gateste similar cu orezul sau cuscusul si este foarte hranitor.
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Catalinaian. 5, 20212 min read
Placinta cu dovleac – delicata, aromata si senzationala la gust, cu foi fragede si multa umplutura de dovleac.
Fursecuri fragede cu gem de prune

Fursecuri fragede cu gem de prune

Catalinaian. 4, 20211 min read
Fursecuri fragede cu gem de prune – delicioase, gustoase, se topesc in gura
Barbuni la gratar

Barbuni la gratar

Catalinaian. 3, 20211 min read
Barbuni la gratar – barbunii au o carne dulce si gustoasa. Facuti la gratar, simplu, doar cu sare, piper si putina lamaie si ies deliciosi.
Article Categories:
Fructe de mare si peste

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu