dec. 25, 2014
7404 Views
Comentariile sunt închise pentru Prajitura cu pere

Prajitura cu pere

Written by

Prajitura cu pere – Aceasta este o reteta de toamna tarzie. Mamaie o pregatea cand perele erau coapte si gustoase.

prajitura cu pere


Ingrediente Prajitura cu pereSANYO DIGITAL CAMERA

  • 150 g unt
  • 200 g zahar
  • 210 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 4 oua
  • 1 kg de pere
  • 2-3 linguri lichior de pere
  • frisca din smantana dulce

Preparare Prajitura cu pere

  1. Se preincalzeste cuptorul
  2. Se topeste untul la cuptorul cu microunde (1 minut) si se lasa la racit
  3. Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt si zaharul
  4. Se adauga untul  topit si racit si apoi ouale
  5. Se amesteca pana nu mai sunt cocoloase
  6. Perele se curata (se scoate cotorul si se taie cubulete)
  7. Se pun in aluat
  8. Ungem un castron de portelan cu putin ulei si presaram faina
  9. Turnam aluatul in castron si punem in cuptor
  10. Se coace aproximativ 45 de minute
  11. Se rumeneste la grill
  12. Se serveste insiropata cu lichior de pere sau cu frisca
prajitura cu pere

torturi deliciu

Pasta de macrou afumat

Crema de macrou afumat

Catalinamart. 26, 20211 min read
Crema de macrou afumat – un aperitiv delicios sau o parte dintr-un mic dejun savuros
Sarmale cu mamaliga si ardei iute

Sarmale cu mamaliga si ardei iute

Catalinamart. 6, 20212 min read
Sarmale cu mamaliga – Reteta de sarmale este cea in foi de varza acra. Mamaliga pufoasa si cremoasa. O reteta traditionala romaneasca pentru masa de Craciun sau de Paste.
Drob de miel

Drob de miel

Catalinamart. 3, 20212 min read
Drobul de miel este un preparat traditional de Paste pregatit din organe si invelit in prapure.
Pasca

Pasca cu crema de branza fina

Catalinamart. 2, 20213 min read
Pasca – reteta traditionala de Paste de prajitura cu crema de branza fina, smantana, oua si stafide.

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu