Prajitura cu pere – Aceasta este o reteta de toamna tarzie. Mamaie o pregatea cand perele erau coapte si gustoase.
Ingrediente Prajitura cu pere
- 150 g unt
- 200 g zahar
- 210 g faina
- 1 plic praf de copt
- 4 oua
- 1 kg de pere
- 2-3 linguri lichior de pere
- frisca din smantana dulce
Preparare Prajitura cu pere
- Se preincalzeste cuptorul
- Se topeste untul la cuptorul cu microunde (1 minut) si se lasa la racit
- Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt si zaharul
- Se adauga untul topit si racit si apoi ouale
- Se amesteca pana nu mai sunt cocoloase
- Perele se curata (se scoate cotorul si se taie cubulete)
- Se pun in aluat
- Ungem un castron de portelan cu putin ulei si presaram faina
- Turnam aluatul in castron si punem in cuptor
- Se coace aproximativ 45 de minute
- Se rumeneste la grill
- Se serveste insiropata cu lichior de pere sau cu frisca
torturi deliciu
Crema de macrou afumat
Crema de macrou afumat – un aperitiv delicios sau o parte dintr-un mic dejun savuros
Sarmale cu mamaliga si ardei iute
Sarmale cu mamaliga – Reteta de sarmale este cea in foi de varza acra. Mamaliga pufoasa si cremoasa. O reteta traditionala romaneasca pentru masa de Craciun sau de Paste.
Drob de miel
Drobul de miel este un preparat traditional de Paste pregatit din organe si invelit in prapure.
Pasca cu crema de branza fina
Pasca – reteta traditionala de Paste de prajitura cu crema de branza fina, smantana, oua si stafide.
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · cakes · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · gateste · mancare sanatoasa · nutritie · pere · prajitura cu fructe · prajitura cu pere · prajitura deliciu · prajitura pufoasa cu pere · recenzii alimente · recipes · reteta chec · reteta cu pere · reteta prajitura · reteta prajitura cu pere · retete · retete bunica · retete casa · retete cu pere · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · sanatate · tasty recipes · weekend delight