mart. 31, 2020
1567 Views
Comentariile sunt închise pentru Bagheta / paine preparata in casa – Reteta VIDEO

Bagheta / paine preparata in casa – Reteta VIDEO

Written by

O bagheta simpla si pufoasa pentru zilele in care stati in casa si vreti sa savurati o paine delicioasa. Aceasta reteta se face la masina de paine dar puteti s-o faceti si manual.

This post is also available in: English

Ingrediente Bagheta:

  • 600 g faina
  • 350 ml apa calduta
  • 7 g drojdie (1 plic)
  • 1 lingurita sare
  • 2 liguri lapte
  • putin ulei pt uns tava
  • putina faina pentru presarat tava / tavile de copt

Preparare Bagheta:

  1. In cuva masinii de paine se pune apa si laptele
  2. Se adauga faina, drojdia si sarea
  3. Se porneste programul de COCA (doar framantare si crestere)
  4. Porniti cuptorul
  5. Inchideti geamurile si faceti cald in bucatarie
  6. Presarati pe un blat de lucru faina
  7. Dupa finalizarea programului se scoate coca crescuta din masina si se pune peste blatul de lucru
  8. Se framanta foarte putin, se portioneaza aluatul in functie de cate baghete doriti sa obtineti
  9. Se intind in forma de bagheta si se pun in tavi unse cu foarte putin ulei si presarate cu faina
  10. Se acopera cu prosoape curate si se pun la crescut intr-un loc caldut (de exemplu: pe dulap, in bucatarie, deasupra cuptorului)
  11. Se lasa la crescut aprox 40 de minute
  12. In cuptor, in partea de jos, se pune o tava cu apa (acest lucrus e face pentru ca baghetele sa iasa moi)
  13. Se pun tavile in cuptor si se lasa la foc mediu aproximativ 30 de minute (pana se rumenesc frumos)
  14. Se scot din cuptor si se acopera cu un prosop curat pentru 15 minute.
  15. Daca doriti sa aveti o coaja mai moale, udati putin prosopul care acopera painea.

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu