feb. 22, 2015
5941 Views
Comentariile sunt închise pentru Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend

Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend

Written by

Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend – texturi diferite intr-o singura prajitura: bezea lipicioasa, ciocolata dulce si frisca pufoasa

Ingrediente Prajitura cu bezea si ciocolata

  • 5 albusuri
  • 200 g zahar pudra pentru albusuri
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura suc lamaie
  • 1 lingurita amidon
  • Crema de branza Philadelphia
  • Frisca
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 1 borcan Nutella

Preparare Prajitura cu bezea si ciocolata

  1. Faceti intai crema de branza. Amestecati crema de branza cu 10 linguri de frisca. Daca frisca e mai moale puneti mai putina frisca.
  2. Adaugati zaharul si esenta de vanilie. Crema trebuie sa stea pe lingura si sa nu curga. Dati la frigider.
  3. Se bat albusurile spuma
    1. intai la viteza mica,
    2. se adauga praful de sare si zaharul in trepte
    3. se mixeaza la viteza mare pana devine o spuma densa si alba
    4. se adauga apoi amidonul si zeama de lamaie
    5. se mai bate inca 5 minute pana spuma face turturi cand ridicati telul.
  4. Se pune bezeaua la cuptor intr-o tava cu hartie de copt. Se fac 4 discuri din spuma (2 mai mari, 2 mai mici)
  5. Deliciu de Weekend (1)
  6. Bezeaua se face la foc f mic aproximativ 1 ora. Daca aveti cuptor pe gaz  urmariti bezeaua f atent deoarece e posibil sa se arda. Daca observati ca deja s-a rumenit lasati usa de cuptor intredeschisa. Pentru aceasta prajitura bezeaua este bine sa fie mai moale si mai elastica si nu tare.
  7. Dupa ce s-a facut, bezeaua se lasa sa se raceasca.
  8. Se asambleaza prajitura: o foaie de bezea se unge cu Nutella din belsug apoi se pune un strat de crema de branza, se aseaza o alta foaie de bezea, Nutella, crema de branza…si tot asa
  9. Deliciu de Weekend (57)

prajituri ca un deliciu

Friptura vita - muschi de vita

Muschi de vita pe gratar

Catalinasept. 28, 20202 min read

Secretele unui muschi de vita perfect si fraged: Pentru aceasta friptura de vita se alege un muschi de vita cat mai bun. Se tine carnea inainte 1 ora in condimente,…

Tocanita rapida de pui cu sos rosu

Tocanita rapida de pui cu sos rosu si mamaliguta

Catalinaaug. 14, 20202 min read

Ingrediente: Tocanita Mamaliguta 1 pui mic1 ceapa medie4 catei usturoi1 conserva rosii cuburi sau o conserva de rosii bulionsare, piperputin ulei1 lingurita busuiocpatrunjel 500 ml lapte150 g malai (maxim) -…

Placinta dovleac cu foi fragede

Placinta de dovleac cu foi fragede

Catalinaiul. 5, 20203 min read

Aceasta placinta se face cu 4 foi fragede si 3 straturi de umplutura de dovleac. Ingrediente placinta de dovleac: Foi 200 g unt400 g faina tip 0002 oua150 g zahar…

Homar cu unt aromatizat

Homar cu unt aromatizat

Catalinaiun. 24, 20201 min read

Ingrediente: 1 homar2 catei de usturoi70 g untcateva frunze de patrunjelsare, piper Preparare Homarul se taie pe jumatate, pe lungSe curata si se indeparteaza maruntaieleIntr-un castron mic se amesteca untul…


Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu