My Travel blog HolidayAndTrips.com
iul. 5, 2020
2798 Views

Placinta de dovleac cu foi fragede

Written by

Cea mai buna reteta de placinta de dovleac cu foi de fragede si gustoase.

My Travel blog HolidayAndTrips.com

Ingrediente

Foi

  • 200 g unt
  • 400 g faină tip 000
  • 2 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 1/2 pliculet cu praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Putina apa minerala
  • 1 praf sare

Umplutura

  • 1 kg dovleac dat pe razatoare
  • 120 g zahar
  • 3 lingurite scortisoara
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 linurita esenta vanilie
  • 1 praf sare

Preparare

Aluat:

  1. Pentru aluat, se freaca untul moale cu zaharul.
  2. Faina se cerne si se pune intr-un castron mare
  3. In mijloc se face o groapa si se adauga: ouale, praful de copt, pliculetul de zahar vanilat si praful de sare
  4. Se incepe framantarea
  5. Se adauga apoi untul amestecat cu zahar
  6. Se framanta un aluat omogen, dar nu foarte tare.
  7. Daca e nevoie mai adauga putina apa minerala.
  8. Aluatul trebuie sa fie elastic si sa nu se lipeasca
  9. Se inveleste intr-o folie si se da la frigider pentru cel putin 1 ora (ideal ar fi sa stea peste noapte la frigider)
  10. Se scoate aluatul, se imparte coca in doua si se intind doua foi
  11. Se pune apoi una peste alta, se impacheteaza iar in folie de plastic si se pun la frigider inca o ora
  12. Se pregateste umplutura de dovleac astfel: se taie dovleacul in 2 si se curata de seminte, se decojeste si apoi se da pe razatoarea mare
  13. Intr-o cratita se caleste dovleacul cu zaharul, scortisoara, lamaia, vanilia si praful de sare pana se inmoaie (se amesteca din cand in cand)

Umplutura de dovleac:

  1. Se pregateste umplutura de dovleac astfel: se taie dovleacul in 2 si se curata de seminte, se decojeste si apoi se da pe razatoarea mare
  2. Intr-o cratita se caleste dovleacul cu zaharul, scortisoara, lamaia, vanilia si praful de sare pana se inmoaie (se amesteca din cand in cand)
  3. Se lasa la racit

Placinta:

  1. Se scoate coca de la frigider
  2. Se presara faina pe blatul de lucru si se incepe intinderea foilor cu facaletul
  3. Se imparte fiecare foaie in doua si se intind in total 4 foi subtiri
  4. Una din ele se pune in tava iar tava se pune la cuptor la foc mic
  5. Se lasa 5 minute apoi se scoate si deasupra se aseaza o treime din umplutura de dovleac
  6. Se pune urmatoarea foaie cu ajutorul facaletului.
  7. Se pune urmatoarea treime din umplutura
  8. Se pune alta foaie
  9. Se pune ultima parte din umplutura
  10. Se aseaza ultima foaie
  11. Se inteapa cu furculita din loc in loc
  12. Se da la cuptor si se lasa pana se rumeneste (aproximativ 30 minute la foc mic).
  13. Se pudreaza cu zahar si se taie dupa ce s-a racit complet
Summary
recipe image
Recipe Name
Placinta de dovleac cu foi fragede
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
Article Categories:
Deserturi si Prajituri
My Travel blog HolidayAndTrips.com
Catalina

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *