iul. 5, 2020
5520 Views
Comentariile sunt închise pentru Placinta de dovleac cu foi fragede

Placinta de dovleac cu foi fragede

Written by

Cea mai buna reteta de placinta de dovleac cu foi de fragede si gustoase.

Aceasta placinta se face cu 4 foi fragede si 3 straturi de umplutura de dovleac.

Ingrediente placinta de dovleac:

Foi

  • 200 g unt
  • 400 g faina tip 000
  • 2 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 1/2 pliculet cu praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Putina apa minerala
  • 1 praf sare

Umplutura

  • 1 kg dovleac dat pe razatoare
  • 120 g zahar
  • 3 lingurite scortisoara
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 linurita esenta vanilie
  • 1 praf sare

Preparare

Aluat placinta dovleac:

  1. Pentru aluat, se freaca untul moale cu zaharul.
  2. Faina se cerne si se pune intr-un castron mare
  3. In mijloc se face o groapa si se adauga: ouale, praful de copt, pliculetul de zahar vanilat si praful de sare
  4. Se incepe framantarea
  5. Se adauga apoi untul amestecat cu zahar
  6. Se framanta un aluat omogen, dar nu foarte tare.
  7. Daca e nevoie mai adauga putina apa minerala.
  8. Aluatul trebuie sa fie elastic si sa nu se lipeasca
  9. Se inveleste intr-o folie si se da la frigider pentru cel putin 1 ora (ideal ar fi sa stea peste noapte la frigider)
  10. Se scoate aluatul, se imparte coca in doua si se intind doua foi
  11. Se pune apoi una peste alta, se impacheteaza iar in folie de plastic si se pun la frigider inca o ora
  12. Se pregateste umplutura de dovleac astfel: se taie dovleacul in 2 si se curata de seminte, se decojeste si apoi se da pe razatoarea mare
  13. Intr-o cratita se caleste dovleacul cu zaharul, scortisoara, lamaia, vanilia si praful de sare pana se inmoaie (se amesteca din cand in cand)

Umplutura de dovleac:

  1. Se pregateste umplutura de dovleac astfel: se taie dovleacul in 2 si se curata de seminte, se decojeste si apoi se da pe razatoarea mare
  2. Intr-o cratita se caleste dovleacul cu zaharul, scortisoara, lamaia, vanilia si praful de sare pana se inmoaie (se amesteca din cand in cand)
  3. Se lasa la racit

Placinta de dovleac se pregateste astfel:

  1. Se scoate coca de la frigider
  2. Se presara faina pe blatul de lucru si se incepe intinderea foilor cu facaletul
  3. Se imparte fiecare foaie in doua si se intind in total 4 foi subtiri
  4. Una din ele se pune in tava iar tava se pune la cuptor la foc mic
  5. Se lasa 5 minute apoi se scoate si deasupra se aseaza o treime din umplutura de dovleac
  6. Se pune urmatoarea foaie cu ajutorul facaletului.
  7. Se pune urmatoarea treime din umplutura
  8. Se pune alta foaie
  9. Se pune ultima parte din umplutura
  10. Se aseaza ultima foaie
  11. Se inteapa cu furculita din loc in loc
  12. Se da la cuptor si se lasa pana se rumeneste (aproximativ 30 minute la foc mic).
  13. Se pudreaza cu zahar si se taie dupa ce s-a racit complet

Article Categories:
Deserturi si Prajituri

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu