Cea mai buna reteta de placinta de dovleac cu foi de fragede si gustoase.
Aceasta placinta se face cu 4 foi fragede si 3 straturi de umplutura de dovleac.
Ingrediente placinta de dovleac:
Foi
- 200 g unt
- 400 g faina tip 000
- 2 oua
- 150 g zahar pudra
- 1/2 pliculet cu praf de copt
- 1 pliculet zahar vanilat
- Putina apa minerala
- 1 praf sare
Umplutura
- 1 kg dovleac dat pe razatoare
- 120 g zahar
- 3 lingurite scortisoara
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 linurita esenta vanilie
- 1 praf sare
Preparare
Aluat placinta dovleac:
- Pentru aluat, se freaca untul moale cu zaharul.
- Faina se cerne si se pune intr-un castron mare
- In mijloc se face o groapa si se adauga: ouale, praful de copt, pliculetul de zahar vanilat si praful de sare
- Se incepe framantarea
- Se adauga apoi untul amestecat cu zahar
- Se framanta un aluat omogen, dar nu foarte tare.
- Daca e nevoie mai adauga putina apa minerala.
- Aluatul trebuie sa fie elastic si sa nu se lipeasca
- Se inveleste intr-o folie si se da la frigider pentru cel putin 1 ora (ideal ar fi sa stea peste noapte la frigider)
- Se scoate aluatul, se imparte coca in doua si se intind doua foi
- Se pune apoi una peste alta, se impacheteaza iar in folie de plastic si se pun la frigider inca o ora
- Se pregateste umplutura de dovleac astfel: se taie dovleacul in 2 si se curata de seminte, se decojeste si apoi se da pe razatoarea mare
- Intr-o cratita se caleste dovleacul cu zaharul, scortisoara, lamaia, vanilia si praful de sare pana se inmoaie (se amesteca din cand in cand)
Umplutura de dovleac:
- Se pregateste umplutura de dovleac astfel: se taie dovleacul in 2 si se curata de seminte, se decojeste si apoi se da pe razatoarea mare
- Intr-o cratita se caleste dovleacul cu zaharul, scortisoara, lamaia, vanilia si praful de sare pana se inmoaie (se amesteca din cand in cand)
- Se lasa la racit
Placinta de dovleac se pregateste astfel:
- Se scoate coca de la frigider
- Se presara faina pe blatul de lucru si se incepe intinderea foilor cu facaletul
- Se imparte fiecare foaie in doua si se intind in total 4 foi subtiri
- Una din ele se pune in tava iar tava se pune la cuptor la foc mic
- Se lasa 5 minute apoi se scoate si deasupra se aseaza o treime din umplutura de dovleac
- Se pune urmatoarea foaie cu ajutorul facaletului.
- Se pune urmatoarea treime din umplutura
- Se pune alta foaie
- Se pune ultima parte din umplutura
- Se aseaza ultima foaie
- Se inteapa cu furculita din loc in loc
- Se da la cuptor si se lasa pana se rumeneste (aproximativ 30 minute la foc mic).
- Se pudreaza cu zahar si se taie dupa ce s-a racit complet
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · aluat fraged · cakes · cele mai fragede foi de placinta · deliciu · deliciu de weekend · dessert · diete · foi · foi fragede · gateste · mancare sanatoasa · nutritie · placinta · placinta de dovleac · placinta dovleac · placinta frageda · prajitura deliciu · recenzii alimente · recipes · reteta aluat · reteta placinta de dovleac · retete · retete aluat · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete rapide · retete romanesti · sanatateArticle Categories:
Deserturi si Prajituri