My Travel blog HolidayAndTrips.com
sept. 28, 2020
129 Views

Muschi de vita pe gratar

Written by

Secretele unui muschi de vita perfect si fraged le veti gasi la inceputul acestei retete.

My Travel blog HolidayAndTrips.com

Secretele unui muschi de vita perfect si fraged:

  • Pentru aceasta friptura de vita se alege un muschi de vita cat mai bun.
  • Se tine carnea inainte 1 ora in condimente, conform instructiunilor de preparare de mai jos, la temperatura camerei.
  • Nu se foloseste sare inainte si in timpul prepararii. Sarea se poate adauga la final chiar inainte sa de servire.

Ingrediente:

  • 500 g muschi de vita
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 4 catei de usturoi
  • 50 g unt pentru gratar
  • 100 g unt pentru pus pe friptura
  • cateva frunze de patrunjel
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper

Preparare

  • Carnea se taie felii groase cat degetul.
  • Se pregateste un castron incapator in care vom aseza carnea pentru fragezire inainte de a o aseza pe gratar.
  • Se piseaza usturoiul.
  • Se condimenteaza feliile de carne cu cimbru si usturoiul pisat.
  • Se acopera cu o folie si se lasa 1 ora, LA TEMPERATURA CAMEREI, pentru fragezire.
  • Se pregateste untul aromatizat: se amesteca untul cu patrunjelul tocat fin si cu cei 2 catei de usturoi. Se da la frigider.
  • Se pune pe aragaz, la foc mediu-mare, tigaia gratar (eu am ales una cu strat antiaderent).
  • Cand este foarte incinsa se adauga untul pentru gratar si apoi bucatile de carne.
  • Se frige carnea cam 4-5 minute pe ambele parti (pentru o friptura mediu spre bine facuta).
  • Se pregateste un tocator de lemn unde se aseaza carnea si se taie felii mai mici.
  • Se pune untul tinut la frigider deasupra fripturii si se serveste imediat.
Friptura-vita-muschi-vita
Article Categories:
Gratar
My Travel blog HolidayAndTrips.com
Catalina

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *