feb. 22, 2015
5940 Views
Comentariile sunt închise pentru Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend

Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend

Written by

Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend – texturi diferite intr-o singura prajitura: bezea lipicioasa, ciocolata dulce si frisca pufoasa

Ingrediente Prajitura cu bezea si ciocolata

  • 5 albusuri
  • 200 g zahar pudra pentru albusuri
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura suc lamaie
  • 1 lingurita amidon
  • Crema de branza Philadelphia
  • Frisca
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 1 borcan Nutella

Preparare Prajitura cu bezea si ciocolata

  1. Faceti intai crema de branza. Amestecati crema de branza cu 10 linguri de frisca. Daca frisca e mai moale puneti mai putina frisca.
  2. Adaugati zaharul si esenta de vanilie. Crema trebuie sa stea pe lingura si sa nu curga. Dati la frigider.
  3. Se bat albusurile spuma
    1. intai la viteza mica,
    2. se adauga praful de sare si zaharul in trepte
    3. se mixeaza la viteza mare pana devine o spuma densa si alba
    4. se adauga apoi amidonul si zeama de lamaie
    5. se mai bate inca 5 minute pana spuma face turturi cand ridicati telul.
  4. Se pune bezeaua la cuptor intr-o tava cu hartie de copt. Se fac 4 discuri din spuma (2 mai mari, 2 mai mici)
  5. Deliciu de Weekend (1)
  6. Bezeaua se face la foc f mic aproximativ 1 ora. Daca aveti cuptor pe gaz  urmariti bezeaua f atent deoarece e posibil sa se arda. Daca observati ca deja s-a rumenit lasati usa de cuptor intredeschisa. Pentru aceasta prajitura bezeaua este bine sa fie mai moale si mai elastica si nu tare.
  7. Dupa ce s-a facut, bezeaua se lasa sa se raceasca.
  8. Se asambleaza prajitura: o foaie de bezea se unge cu Nutella din belsug apoi se pune un strat de crema de branza, se aseaza o alta foaie de bezea, Nutella, crema de branza…si tot asa
  9. Deliciu de Weekend (57)

prajituri ca un deliciu

Chifle pufoase cu lapte

Chifle pufoase cu lapte

Catalinadec. 26, 20202 min read

Ingrediente Chifle pufoase 550 g faina (520 pentru aluat si 30 pentru presarat pe blat)120 ml lapte cald120 ml apa calda2 oua30 g unt2 linguri rase de zahar1 lingurita rasa…

Mucenici muntenesti

Mucenici muntenesti fierti, cu nuca

Catalinadec. 1, 20201 min read

Ingrediente Mucenici muntenesti 100 g mucenici din comert150 g zahar1 l apasemintele de la o pastaie de vanilie1/4 lingurita scortisoaraun praf de sare1 lingurita coaja rasa de lamaie (doar lamaie…

Mucenici Moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Catalinadec. 1, 20203 min read

Ingrediente Mucenici moldovenesti Mucenici 1 kg faina150 g unt550 ml lapte8 galbenusuri200 g zahar pudra40 g drojdie proaspata (2 plicuri de 7g drojdie uscata)seminte de vanilie de la jumatate de…

Rulada cu crema de cacao si nuci

Rulada cu crema de cacao si nuci

Catalinanov. 7, 20202 min read

Ingrediente Rulada cu crema de cacao si nuci Blat 4 oua4 linguri de zahar6 linguri faina1 esenta romputina coaja rasa de lamaie (lamaie eco)1 plic praf de coptputin unt pentru…


Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu