Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend – texturi diferite intr-o singura prajitura: bezea lipicioasa, ciocolata dulce si frisca pufoasa
Ingrediente Prajitura cu bezea si ciocolata
- 5 albusuri
- 200 g zahar pudra pentru albusuri
- 1 praf de sare
- 1 lingura suc lamaie
- 1 lingurita amidon
- Crema de branza Philadelphia
- Frisca
- esenta de vanilie
- 4 linguri de zahar pudra
- 1 borcan Nutella
Preparare Prajitura cu bezea si ciocolata
- Faceti intai crema de branza. Amestecati crema de branza cu 10 linguri de frisca. Daca frisca e mai moale puneti mai putina frisca.
- Adaugati zaharul si esenta de vanilie. Crema trebuie sa stea pe lingura si sa nu curga. Dati la frigider.
- Se bat albusurile spuma
- intai la viteza mica,
- se adauga praful de sare si zaharul in trepte
- se mixeaza la viteza mare pana devine o spuma densa si alba
- se adauga apoi amidonul si zeama de lamaie
- se mai bate inca 5 minute pana spuma face turturi cand ridicati telul.
- Se pune bezeaua la cuptor intr-o tava cu hartie de copt. Se fac 4 discuri din spuma (2 mai mari, 2 mai mici)
- Bezeaua se face la foc f mic aproximativ 1 ora. Daca aveti cuptor pe gaz urmariti bezeaua f atent deoarece e posibil sa se arda. Daca observati ca deja s-a rumenit lasati usa de cuptor intredeschisa. Pentru aceasta prajitura bezeaua este bine sa fie mai moale si mai elastica si nu tare.
- Dupa ce s-a facut, bezeaua se lasa sa se raceasca.
- Se asambleaza prajitura: o foaie de bezea se unge cu Nutella din belsug apoi se pune un strat de crema de branza, se aseaza o alta foaie de bezea, Nutella, crema de branza…si tot asa
-
prajituri ca un deliciu
Chifle pufoase cu lapte
Ingrediente Chifle pufoase 550 g faina (520 pentru aluat si 30 pentru presarat pe blat)120 ml lapte cald120 ml apa calda2 oua30 g unt2 linguri rase de zahar1 lingurita rasa…
Mucenici muntenesti fierti, cu nuca
Ingrediente Mucenici muntenesti 100 g mucenici din comert150 g zahar1 l apasemintele de la o pastaie de vanilie1/4 lingurita scortisoaraun praf de sare1 lingurita coaja rasa de lamaie (doar lamaie…
Mucenici moldovenesti
Ingrediente Mucenici moldovenesti Mucenici 1 kg faina150 g unt550 ml lapte8 galbenusuri200 g zahar pudra40 g drojdie proaspata (2 plicuri de 7g drojdie uscata)seminte de vanilie de la jumatate de…
Rulada cu crema de cacao si nuci
Ingrediente Rulada cu crema de cacao si nuci Blat 4 oua4 linguri de zahar6 linguri faina1 esenta romputina coaja rasa de lamaie (lamaie eco)1 plic praf de coptputin unt pentru…