Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend – texturi diferite intr-o singura prajitura: bezea lipicioasa, ciocolata dulce si frisca pufoasa
Ingrediente Prajitura cu bezea si ciocolata
- 5 albusuri
- 200 g zahar pudra pentru albusuri
- 1 praf de sare
- 1 lingura suc lamaie
- 1 lingurita amidon
- Crema de branza Philadelphia
- Frisca
- esenta de vanilie
- 4 linguri de zahar pudra
- 1 borcan Nutella
Preparare Prajitura cu bezea si ciocolata
- Faceti intai crema de branza. Amestecati crema de branza cu 10 linguri de frisca. Daca frisca e mai moale puneti mai putina frisca.
- Adaugati zaharul si esenta de vanilie. Crema trebuie sa stea pe lingura si sa nu curga. Dati la frigider.
- Se bat albusurile spuma
- intai la viteza mica,
- se adauga praful de sare si zaharul in trepte
- se mixeaza la viteza mare pana devine o spuma densa si alba
- se adauga apoi amidonul si zeama de lamaie
- se mai bate inca 5 minute pana spuma face turturi cand ridicati telul.
- Se pune bezeaua la cuptor intr-o tava cu hartie de copt. Se fac 4 discuri din spuma (2 mai mari, 2 mai mici)
- Bezeaua se face la foc f mic aproximativ 1 ora. Daca aveti cuptor pe gaz urmariti bezeaua f atent deoarece e posibil sa se arda. Daca observati ca deja s-a rumenit lasati usa de cuptor intredeschisa. Pentru aceasta prajitura bezeaua este bine sa fie mai moale si mai elastica si nu tare.
- Dupa ce s-a facut, bezeaua se lasa sa se raceasca.
- Se asambleaza prajitura: o foaie de bezea se unge cu Nutella din belsug apoi se pune un strat de crema de branza, se aseaza o alta foaie de bezea, Nutella, crema de branza…si tot asa
-
prajituri ca un deliciu
Mancare de bulgur
Ingrediente Mancare de bulgur 250 gr bulgur 500 ml supa de pui 1 lingura ulei de masline40 gr unt1 ceapa3 catei usturoi1 morcov 1 rosie mare (sau jumatate de conserva…
Placinta cu dovleac
Aceasta placinta se face cu 2 foi fragede si 1 strat gros de umplutura de dovleac. Ingrediente Placinta cu dovleac Foi 200 g unt400 g faina tip 0002 oua150 g…
Fursecuri fragede cu gem de prune
Ingrediente Fursecuri fragede 250 gr faina100 gr zahar pudra150 gr unt( 82% grasime)1 ou1 lingurita rasa amidon1 plic zahar vanilatgem de prune Preparare Fursecuri fragede Untul se tine la temperatura…
Barbuni la gratar
Ingrediente Barbuni la gratar 4 barbuni1/2 lamaiesarepiper Preparare Barbuni la gratar Barbunii se curata de intestine si se spalaSe tamponeaza cu un servetel si se pun pe o farfurie si…