feb. 22, 2015
5938 Views
Comentariile sunt închise pentru Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend

Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend

Written by

Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend – texturi diferite intr-o singura prajitura: bezea lipicioasa, ciocolata dulce si frisca pufoasa

Ingrediente Prajitura cu bezea si ciocolata

  • 5 albusuri
  • 200 g zahar pudra pentru albusuri
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura suc lamaie
  • 1 lingurita amidon
  • Crema de branza Philadelphia
  • Frisca
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 1 borcan Nutella

Preparare Prajitura cu bezea si ciocolata

  1. Faceti intai crema de branza. Amestecati crema de branza cu 10 linguri de frisca. Daca frisca e mai moale puneti mai putina frisca.
  2. Adaugati zaharul si esenta de vanilie. Crema trebuie sa stea pe lingura si sa nu curga. Dati la frigider.
  3. Se bat albusurile spuma
    1. intai la viteza mica,
    2. se adauga praful de sare si zaharul in trepte
    3. se mixeaza la viteza mare pana devine o spuma densa si alba
    4. se adauga apoi amidonul si zeama de lamaie
    5. se mai bate inca 5 minute pana spuma face turturi cand ridicati telul.
  4. Se pune bezeaua la cuptor intr-o tava cu hartie de copt. Se fac 4 discuri din spuma (2 mai mari, 2 mai mici)
  5. Deliciu de Weekend (1)
  6. Bezeaua se face la foc f mic aproximativ 1 ora. Daca aveti cuptor pe gaz  urmariti bezeaua f atent deoarece e posibil sa se arda. Daca observati ca deja s-a rumenit lasati usa de cuptor intredeschisa. Pentru aceasta prajitura bezeaua este bine sa fie mai moale si mai elastica si nu tare.
  7. Dupa ce s-a facut, bezeaua se lasa sa se raceasca.
  8. Se asambleaza prajitura: o foaie de bezea se unge cu Nutella din belsug apoi se pune un strat de crema de branza, se aseaza o alta foaie de bezea, Nutella, crema de branza…si tot asa
  9. Deliciu de Weekend (57)

prajituri ca un deliciu

Mancare de bulgur

Mancare de bulgur

Catalinaian. 5, 20211 min read

Ingrediente Mancare de bulgur 250 gr bulgur 500 ml supa de pui 1 lingura ulei de masline40 gr unt1 ceapa3 catei usturoi1 morcov 1 rosie mare (sau jumatate de conserva…

Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Catalinaian. 5, 20212 min read

Aceasta placinta se face cu 2 foi fragede si 1 strat gros de umplutura de dovleac. Ingrediente Placinta cu dovleac Foi 200 g unt400 g faina tip 0002 oua150 g…

Fursecuri fragede cu gem de prune

Fursecuri fragede cu gem de prune

Catalinaian. 4, 20211 min read

Ingrediente Fursecuri fragede 250 gr faina100 gr zahar pudra150 gr unt( 82% grasime)1 ou1 lingurita rasa amidon1 plic zahar vanilatgem de prune Preparare Fursecuri fragede Untul se tine la temperatura…

Barbuni la gratar

Barbuni la gratar

Catalinaian. 3, 20211 min read

Ingrediente Barbuni la gratar 4 barbuni1/2 lamaiesarepiper Preparare Barbuni la gratar Barbunii se curata de intestine si se spalaSe tamponeaza cu un servetel si se pun pe o farfurie si…


Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu