feb. 22, 2015
5937 Views
Comentariile sunt închise pentru Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend

Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend

Written by

Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend – texturi diferite intr-o singura prajitura: bezea lipicioasa, ciocolata dulce si frisca pufoasa

Ingrediente Prajitura cu bezea si ciocolata

  • 5 albusuri
  • 200 g zahar pudra pentru albusuri
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura suc lamaie
  • 1 lingurita amidon
  • Crema de branza Philadelphia
  • Frisca
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 1 borcan Nutella

Preparare Prajitura cu bezea si ciocolata

  1. Faceti intai crema de branza. Amestecati crema de branza cu 10 linguri de frisca. Daca frisca e mai moale puneti mai putina frisca.
  2. Adaugati zaharul si esenta de vanilie. Crema trebuie sa stea pe lingura si sa nu curga. Dati la frigider.
  3. Se bat albusurile spuma
    1. intai la viteza mica,
    2. se adauga praful de sare si zaharul in trepte
    3. se mixeaza la viteza mare pana devine o spuma densa si alba
    4. se adauga apoi amidonul si zeama de lamaie
    5. se mai bate inca 5 minute pana spuma face turturi cand ridicati telul.
  4. Se pune bezeaua la cuptor intr-o tava cu hartie de copt. Se fac 4 discuri din spuma (2 mai mari, 2 mai mici)
  5. Deliciu de Weekend (1)
  6. Bezeaua se face la foc f mic aproximativ 1 ora. Daca aveti cuptor pe gaz  urmariti bezeaua f atent deoarece e posibil sa se arda. Daca observati ca deja s-a rumenit lasati usa de cuptor intredeschisa. Pentru aceasta prajitura bezeaua este bine sa fie mai moale si mai elastica si nu tare.
  7. Dupa ce s-a facut, bezeaua se lasa sa se raceasca.
  8. Se asambleaza prajitura: o foaie de bezea se unge cu Nutella din belsug apoi se pune un strat de crema de branza, se aseaza o alta foaie de bezea, Nutella, crema de branza…si tot asa
  9. Deliciu de Weekend (57)

prajituri ca un deliciu

Taitei cu lapte

Taitei cu lapte

Catalinaian. 11, 20211 min read

Ingrediente Taitei cu lapte 1 cana de taitei3 cani de laptejumatate de cana de frisca lichida120 g zahar2 plicuri zahar vanilatputina coaja rasa de lamaiescortisoaraputina sare Preparare Taitei cu lapte Intr-o…

Salata Tabbouleh

Salata Tabbouleh

Catalinaian. 9, 20211 min read

Ingrediente Tabbouleh 2 legaturi de patrunjel1 lamaie1 ceapa2 fire de ceapa verde1 lingura arpacas1 rosie mare2 linguri ulei de maslinesare, piper1 lingurita sumac Preparare Tabbouleh Se toaca patrunjelul maruntSe toaca…

Cartofi dulci gratinati

Cartofi dulci gratinati

Catalinaian. 7, 20211 min read

Necesar un vas termorezistent Ingrediente Cartofi dulci gratinati 600 g cartofi dulci100 g cascaval 100 g iaurt gras (10%)2 oua10 g unt2 catei usturoisarepiper Preparare Cartofi dulci gratinati Cartofii dulci se…

Ciorba acra cu legume

Ciorba acra cu legume

Catalinaian. 6, 20211 min read

Ingrediente Ciorba acra cu legume 2 cepe medii2 morcovi 3 linguri mazare congelata2 dovlecei mic2 cartofi1 ardei capia o telina mica100 g taiteio conserva de rosii cubulete6 pastai de fasole…


Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu