ian. 11, 2021
3576 Views

Taitei cu lapte

Written by

Taitei cu lapte – Desertul copilariei este cremos si delicios, preparat cu taitei, lapte, frisca lichida, vanilie si scortioara.

Ingrediente Taitei cu lapte

  • 1 cana de taitei
  • 3 cani de lapte
  • jumatate de cana de frisca lichida
  • 120 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • putina coaja rasa de lamaie
  • scortisoara
  • putina sare

Preparare Taitei cu lapte

  1. Intr-o oala cu fund dublu sau intr-un tuci se pun laptele si taitei
  2. Se pune oala pe foc mic
  3. Se amesteca din cand in cand timp de aproximativ 30 de minute.
  4. Dupa 30 de minute, cand laptele s-a ingrosat, se adauga zaharul normal si cel vanilat si coaja de lamaie.
  5. Apoi se adauga frisca lichida si se mai amesteca inca 5 minute
  6. Se rastoarna taiteii intr-un castron
  7. Se presara scortisoara
Taitei cu lapte

delicii dulci

Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Catalinaian. 5, 20212 min read
Placinta cu dovleac – delicata, aromata si senzationala la gust, cu foi fragede si multa umplutura de dovleac.
Taitei cu lapte - reteta la masina de paine

Taitei cu lapte – reteta la masina de paine

Catalinafeb. 25, 20181 min read
Taitei cu lapte – O reteta din copilarie de taitei cu lapte la care adaugam frisca lichida pentru a obtine o consistenta cremoasa, pregatita in masina de paine ca sa ne fie usor si sa nu stam sa mestecam.
Piscoturi cu crema mascarpone (3)

Piscoturi cu crema de mascarpone

Catalinanov. 12, 20171 min read
Piscoturi cu crema de mascarpone – O reteta extra rapida pentru a-i impresiona pe cei dragi, de sarbatori.
Orez cu lapte si frisca lichida

Orez cu lapte si frisca lichida – facut la masina de paine

Catalinadec. 6, 20141 min read
Orez cu lapte – desertul copilariei mele. Am adaugat frisca lichida si a iesit minunat. Reteta de orez cu lapte si frisca se poate si face la masina de paine la programul de gem.
Article Categories:
Deserturi si Prajituri

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meniu