feb. 22, 2015
5935 Views
Comentariile sunt închise pentru Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend

Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend

Written by

Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend – texturi diferite intr-o singura prajitura: bezea lipicioasa, ciocolata dulce si frisca pufoasa

Ingrediente Prajitura cu bezea si ciocolata

  • 5 albusuri
  • 200 g zahar pudra pentru albusuri
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura suc lamaie
  • 1 lingurita amidon
  • Crema de branza Philadelphia
  • Frisca
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 1 borcan Nutella

Preparare Prajitura cu bezea si ciocolata

  1. Faceti intai crema de branza. Amestecati crema de branza cu 10 linguri de frisca. Daca frisca e mai moale puneti mai putina frisca.
  2. Adaugati zaharul si esenta de vanilie. Crema trebuie sa stea pe lingura si sa nu curga. Dati la frigider.
  3. Se bat albusurile spuma
    1. intai la viteza mica,
    2. se adauga praful de sare si zaharul in trepte
    3. se mixeaza la viteza mare pana devine o spuma densa si alba
    4. se adauga apoi amidonul si zeama de lamaie
    5. se mai bate inca 5 minute pana spuma face turturi cand ridicati telul.
  4. Se pune bezeaua la cuptor intr-o tava cu hartie de copt. Se fac 4 discuri din spuma (2 mai mari, 2 mai mici)
  5. Deliciu de Weekend (1)
  6. Bezeaua se face la foc f mic aproximativ 1 ora. Daca aveti cuptor pe gaz  urmariti bezeaua f atent deoarece e posibil sa se arda. Daca observati ca deja s-a rumenit lasati usa de cuptor intredeschisa. Pentru aceasta prajitura bezeaua este bine sa fie mai moale si mai elastica si nu tare.
  7. Dupa ce s-a facut, bezeaua se lasa sa se raceasca.
  8. Se asambleaza prajitura: o foaie de bezea se unge cu Nutella din belsug apoi se pune un strat de crema de branza, se aseaza o alta foaie de bezea, Nutella, crema de branza…si tot asa
  9. Deliciu de Weekend (57)

prajituri ca un deliciu

Varza de bruxelles

Varza de Bruxelles

Catalinafeb. 28, 20211 min read

Ingrediente Varza de Bruxelles 200 gr varza de Bruxellesulei de maslinesare piper2 catei de usturoi25 gr pesmet Preparare Varza de Bruxelles se spala si se curata de folile ofiliteSe taie…

Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste

Catalinafeb. 27, 20212 min read

Ingrediente Supa de pui cu galuste Supa 1 kg carne de pui – bucati cu os (ideal pui de tara)4 litri apasare, piper1 pastarnac2 morcovi1 telina mica1 ceapa marefrunze de…

Clatite japoneze extra pufoase

Clatite japoneze extra pufoase

Catalinafeb. 26, 20212 min read

Necesar Clatite japoneze extra pufoase inele de gatittel manual sau mixer tigaie de clatite (neaderenta)un capac de marimea tigaii Ingrediente Clatite japoneze extra pufoase 2 oua1 galbenus75 g zahar2 linguri…

Inghetata de vanilie

Inghetata de vanilie

Catalinafeb. 1, 20212 min read

Ingrediente Inghetata de vanilie 400 ml lapte200 ml smantana grasa pentru frisca3 galbenusuri2 oua1 pastaie de vanilie2 plicuri zahar vanilat Bourbon250 g zaharpraf de sare Preparare Inghetata de vanilie Pastaia…


Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu