Inghetata de vanilie – Deliciul copilariei, desertul racoros pentru zilele fierbinti de vara.
This post is also available in: English
Ingrediente Inghetata de vanilie
- 400 ml lapte
- 200 ml smantana grasa pentru frisca
- 3 galbenusuri
- 2 oua
- 1 pastaie de vanilie
- 2 plicuri zahar vanilat Bourbon
- 250 g zahar
- praf de sare
Preparare Inghetata de vanilie
- Pastaia de vanilie se cresteaza pe mijloc si se curata semintele cu ajutorul unui varf de cutit
- Se pune laptele pe foc mic, intr-un vas cu fund dublu
- Se adauga semintele de la pastaie si pastaia de vanilie
- Cand laptele este aproape sa dea in clocot si incepe sa se umfle se trage oala de pe foc si se acopera cu un capac. Se lasa asa pana se raceste si laptele s-a aromatizat cu vanilia.
- Intre timp, pana se raceste laptele, ne ocupam de crema de oua. In vasul de la mixer se pun ouale, galbenusurile, zaharul, plicurile de zahar vanilat si praful de sare.
- Se bat bine ouale pana devin cremoase si se ingroasa.
- Se pune aceasta crema de ou intr-o oala cu fund dublu de 1l si jumatate (urmeaza sa o punem pe foc)
- Se strecoara laptele din oala si se arunca pastaia de vanilie.
- Se refierbe laptele strecurat pana incepe iar sa clocoteasca
- Se pune laptele fierbinte, in fir subtire, peste crema de ou amestecand continuu cu un tel
- Se pune oala pe foc mic si se amesteca continuu pana cand crema se ingroasa (aceasta operatiune dureaza cel putin 10 minute, deci, multa rabdare).
- Cand incepe sa se ingroase, crema devine mai lipicioasa si ramane pe lingura in pojghita subtire.
- Se ia oala de pe foc
- Se lasa sa se racoreasca
- Cand este inca calduta crema se adauga frisca lichida si se amesteca usor
- Se lasa sa se raceasca complet in oala in care am preparat-o
- Se toarna intr-o forma sau intr-o cratita pe care o vom baga la congelator
- Daca vreti sa fie cat mai fina se scoate din jumatate in jumatate de ora, de aproximativ 3 ori, dupa ce ati pus-o la congelator, si se amesteca
- Inainte de consum se scoate din congelator cu cel putin 15 minute
deliciu cu vanilie
Lapte de pasare
Lapte de pasare – desertul copilariei, format dintr-o crema fina si dulce de vanilie si din bulgari de spuma de albus
Clatite banatene „Ca la Ana Lugojana”
Reteta de Clatite banatene „Ca la Ana Lugojana”. Clatite pufoase umplute cu o crema dulce de branza cu stafide, totul acoperit cu o bezea alba si pufoasa.
Ness Frappe cu inghetata
Un Ness Frappe cu inghetata este bautura ideala pentru mic dejun dar nu numai.
Orez cu lapte si frisca lichida – facut la masina de paine
Orez cu lapte – desertul copilariei mele. Am adaugat frisca lichida si a iesit minunat. Reteta de orez cu lapte si frisca se poate si face la masina de paine la programul de gem.
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · blog culinar · blog retete · bucatarie · cakes · cea mai fina inghetata · cele mai bune retete · delicios · deliciu · deliciu de vanilie · deliciu de weekend · deliciu in bucatarie · dessert · diete · gateste · inghetata · inghetata de casa · Inghetata de Vanilie facuta in casa · manacare · mancare sanatoasa · meniu zilnic · nutritie · preparate gustoase · recenzii alimente · recipes · reteta de inghetata · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete gustoase · retete mancare · retete rapide · retete romanesti · retete usoare · sanatate · tasty recipes · vanilie · weekend delightArticle Categories:
Deserturi si Prajituri