feb. 1, 2021
702 Views

Inghetata de vanilie

Written by

Inghetata de vanilie – Deliciul copilariei, desertul racoros pentru zilele fierbinti de vara.

This post is also available in: English

Ingrediente Inghetata de vanilie

  • 400 ml lapte
  • 200 ml smantana grasa pentru frisca
  • 3 galbenusuri
  • 2 oua
  • 1 pastaie de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat Bourbon
  • 250 g zahar
  • praf de sare

Preparare Inghetata de vanilie

  1. Pastaia de vanilie se cresteaza pe mijloc si se curata semintele cu ajutorul unui varf de cutitInghetata de vanilie
  2. Se pune laptele pe foc mic, intr-un vas cu fund dublu
  3. Se adauga semintele de la pastaie si pastaia de vanilieInghetata de vanilie
  4. Cand laptele este aproape sa dea in clocot si incepe sa se umfle se trage oala de pe foc si se acopera cu un capac. Se lasa asa pana se raceste si laptele s-a aromatizat cu vanilia.
  5. Intre timp, pana se raceste laptele, ne ocupam de crema de oua. In vasul de la mixer se pun ouale, galbenusurile, zaharul, plicurile de zahar vanilat si praful de sare. Inghetata de vanilie
  6. Se bat bine ouale pana devin cremoase si se ingroasa. Inghetata de vanilie
  7. Se pune aceasta crema de ou intr-o oala cu fund dublu de 1l si jumatate (urmeaza sa o punem pe foc)
  8. Se strecoara laptele din oala si se arunca pastaia de vanilie.
  9. Se refierbe laptele strecurat pana incepe iar sa clocoteasca
  10. Se pune laptele fierbinte, in fir subtire, peste crema de ou amestecand continuu cu un telInghetata de vanilie
  11. Se pune oala pe foc mic si se amesteca continuu pana cand crema se ingroasa (aceasta operatiune dureaza cel putin 10 minute, deci, multa rabdare).
  12. Cand incepe sa se ingroase, crema devine mai lipicioasa si ramane pe lingura in pojghita subtire.
  13. Se ia oala de pe focInghetata de vanilie
  14. Se lasa sa se racoreasca
  15. Cand este inca calduta crema se adauga frisca lichida si se amesteca usorInghetata de vanilie
  16. Se lasa sa se raceasca complet in oala in care am preparat-o
  17. Se toarna intr-o forma sau intr-o cratita pe care o vom baga la congelatorInghetata de vanilie
  18. Daca vreti sa fie cat mai fina se scoate din jumatate in jumatate de ora, de aproximativ 3 ori, dupa ce ati pus-o la congelator, si se amestecaInghetata de vanilie
  19. Inainte de consum se scoate din congelator cu cel putin 15 minuteInghetata de vanilie

deliciu cu vanilie

Lapte de pasare

Lapte de pasare

Catalina29/12/20202 min read
Lapte de pasare – desertul copilariei, format dintr-o crema fina si dulce de vanilie si din bulgari de spuma de albus
Clatite banatene “Ca la Ana Lugojana”

Clatite banatene “Ca la Ana Lugojana”

Catalina28/10/20183 min read
Reteta de Clatite banatene “Ca la Ana Lugojana”. Clatite pufoase umplute cu o crema dulce de branza cu stafide, totul acoperit cu o bezea alba si pufoasa.
Ness Frappe cu inghetata

Ness Frappe cu inghetata

Catalina21/05/20161 min read
Un Ness Frappe cu inghetata este bautura ideala pentru mic dejun dar nu numai.
Orez cu lapte si frisca lichida – facut la masina de paine

Orez cu lapte si frisca lichida – facut la masina de paine

Catalina06/12/20141 min read
Orez cu lapte – desertul copilariei mele. Am adaugat frisca lichida si a iesit minunat. Reteta de orez cu lapte si frisca se poate si face la masina de paine la programul de gem.
Article Categories:
Deserturi si Prajituri
Catalina

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *