Supa de pui cu galuste – o reteta de supa delicioasa cu galuste pufoase
Ingrediente Supa de pui cu galuste
Supa
- 1 kg carne de pui – bucati cu os (ideal pui de tara)
- 4 litri apa
- sare, piper
- 1 pastarnac
- 2 morcovi
- 1 telina mica
- 1 ceapa mare
- frunze de patrunjel
Galuste
- 3 oua
- 50 gr gris
- 1 lingura ulei
- un varf de cutit de praf de copt
- sare
Preparare Supa de pui cu galuste
- Se fierbe carnea in cei 4 litri de apa, la foc mic
- In apa se adauga un praf de sare
- In timp ce fierbe se spumeaza si se inlatura spuma
- Se fierbe cam 1 ora si jumatate – 2 ore
- Oala cu presiune: Se fierbe carnea la oala electrica cu presiune (40 de min la Programul High Pressure)
- Dupa ce s-a fiert carnea se adauga legumele si se lasa inca 20 de minute la foc mic
- Oala cu presiune: Dupa ce ati scos aburul de la High Presure si ati deschis capacul se adauga legumele si se alege iar programul High Presure dar doar pentru 10 minute. Se scoate aburul.
- Se strecoara zeama si se clatesc bucatile de carne si legumele cu putina apa.
- Se inlatura pielea de pe bucatile de carne (optional)
- Se toaca legumele rondele sau cuburi
- Se pune zeama strecurata inapoi in oala
- Se adauga bucatile de pui si legumele tocate, se adauga sare si piper dupa gust
- Se pune iar oala pe foc
- Oala cu presiune: Se porneste programul Brown
- Se pregateste compozitia de galuste:
- Se bat ouale
- Se adauga grisul in ploaie in timp ce se amesteca in ou
- Se adauga uleiul
- Se adauga sarea
- Se amesteca
- Zeama de supa trebuie sa fie infierbantata
- Galustele, dupa ce le puneti in apa, se umfla
- Pentru formarea galustelor folositi o lingura sau o lingurita. Daca folositi lingura formarea galustei se face doar pe o parte a ei
- Inainte de formarea fiecarei galuste se uda lingura
- Se ia pe o treime din lingura din compozitia de galuste si repede repede se baga lingura in supa care clocoteste si se tine pana se desprinde compozitia de pe lingura
- Se curata lingura si se uda si se formeaza urmatoarea galusca
- Dupa ce s-a epuizat compozitia se lasa galustele la fiert inca 1 minut
- Dupa 1 minut se opreste focul si se acopera cu un capac
- Se lasa supa 10 minute acoperita timp in care galustele se vor mai umfla
- Se toaca frunzele de patrunjel si se presara pe deasupra
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · blog culinar · blog retete · bucatarie · cakes · cele mai bune retete · delicios · deliciu · deliciu de weekend · deliciu in bucatarie · dessert · diete · galuste · gateste · manacare · mancare sanatoasa · meniu zilnic · nutritie · preparate gustoase · recenzii alimente · recipes · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete gustoase · retete mancare · retete rapide · retete romanesti · retete usoare · sanatate · supa · supa cu galuste · supa de pui cu galuste · supe · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Ciorbe / Supe