feb. 27, 2021
147 Views

Supa de pui cu galuste

Written by

Supa de pui cu galuste – o reteta de supa delicioasa cu galuste pufoase

Ingrediente Supa de pui cu galuste

Supa

  • 1 kg carne de pui – bucati cu os (ideal pui de tara)
  • 4 litri apa
  • sare, piper
  • 1 pastarnac
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa mare
  • frunze de patrunjel

Galuste

  • 3 oua
  • 50 gr gris
  • 1 lingura ulei
  • un varf de cutit de praf de copt
  • sare

Preparare Supa de pui cu galuste

  1. Se fierbe carnea in cei 4 litri de apa, la foc mic
  2. In apa se adauga un praf de sare
  3. In timp ce fierbe se spumeaza si se inlatura spuma
  4. Se fierbe cam 1 ora si jumatate – 2 ore
    • Oala cu presiune: Se fierbe carnea la oala electrica cu presiune (40 de min la Programul High Pressure)
  5. Dupa ce s-a fiert carnea se adauga legumele si se lasa inca 20 de minute la foc mic
    • Oala cu presiune: Dupa ce ati scos aburul de la High Presure si ati deschis capacul se adauga legumele si se alege iar programul High Presure dar doar pentru 10 minute. Se scoate aburul.
  6. Se strecoara zeama si se clatesc bucatile de carne si legumele cu putina apa.
  7. Se inlatura pielea de pe bucatile de carne (optional)
  8. Se toaca legumele rondele sau cuburi
  9. Se pune zeama strecurata inapoi in oala
  10. Se adauga bucatile de pui si legumele tocate, se adauga sare si piper dupa gust
  11. Se pune iar oala pe foc
    • Oala cu presiune: Se porneste programul Brown
  12. Se pregateste compozitia de galuste:
    • Se bat ouale
    • Se adauga grisul in ploaie in timp ce se amesteca in ou
    • Se adauga uleiul
    • Se adauga sarea
    • Se amesteca
  13. Zeama de supa trebuie sa fie infierbantata
  14. Galustele, dupa ce le puneti in apa, se umfla
  15. Pentru formarea galustelor folositi o lingura sau o lingurita. Daca folositi lingura formarea galustei se face doar pe o parte a eiSupa de pui cu galuste
  16. Inainte de formarea fiecarei galuste se uda lingura
  17. Se ia pe o treime din lingura din compozitia de galuste si repede repede se baga lingura in supa care clocoteste si se tine pana se desprinde compozitia de pe lingura
  18. Se curata lingura si se uda si se formeaza urmatoarea galusca
  19. Dupa ce s-a epuizat compozitia se lasa galustele la fiert inca 1 minut
  20. Dupa 1 minut se opreste focul si se acopera cu un capac
  21. Se lasa supa 10 minute acoperita timp in care galustele se vor mai umfla
  22. Se toaca frunzele de patrunjel si se presara pe deasupra
Supa de pui cu galuste
Article Categories:
Ciorbe / Supe
Catalina

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *