feb. 22, 2015
5946 Views
Comentariile sunt închise pentru Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend

Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend

Written by

Prajitura cu bezea si ciocolata Deliciu de Weekend – texturi diferite intr-o singura prajitura: bezea lipicioasa, ciocolata dulce si frisca pufoasa

Ingrediente Prajitura cu bezea si ciocolata

  • 5 albusuri
  • 200 g zahar pudra pentru albusuri
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura suc lamaie
  • 1 lingurita amidon
  • Crema de branza Philadelphia
  • Frisca
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 1 borcan Nutella

Preparare Prajitura cu bezea si ciocolata

  1. Faceti intai crema de branza. Amestecati crema de branza cu 10 linguri de frisca. Daca frisca e mai moale puneti mai putina frisca.
  2. Adaugati zaharul si esenta de vanilie. Crema trebuie sa stea pe lingura si sa nu curga. Dati la frigider.
  3. Se bat albusurile spuma
    1. intai la viteza mica,
    2. se adauga praful de sare si zaharul in trepte
    3. se mixeaza la viteza mare pana devine o spuma densa si alba
    4. se adauga apoi amidonul si zeama de lamaie
    5. se mai bate inca 5 minute pana spuma face turturi cand ridicati telul.
  4. Se pune bezeaua la cuptor intr-o tava cu hartie de copt. Se fac 4 discuri din spuma (2 mai mari, 2 mai mici)
  5. Deliciu de Weekend (1)
  6. Bezeaua se face la foc f mic aproximativ 1 ora. Daca aveti cuptor pe gaz  urmariti bezeaua f atent deoarece e posibil sa se arda. Daca observati ca deja s-a rumenit lasati usa de cuptor intredeschisa. Pentru aceasta prajitura bezeaua este bine sa fie mai moale si mai elastica si nu tare.
  7. Dupa ce s-a facut, bezeaua se lasa sa se raceasca.
  8. Se asambleaza prajitura: o foaie de bezea se unge cu Nutella din belsug apoi se pune un strat de crema de branza, se aseaza o alta foaie de bezea, Nutella, crema de branza…si tot asa
  9. Deliciu de Weekend (57)

prajituri ca un deliciu

Sarmale

Sarmale

Catalinaapr. 9, 20202 min read

Ingrediente Sarmale: 800 g carne tocata de porc100 grame orez bob rotund3 frunze de dafin2 cepe1 lingurita de boia2 linguri de ulei100 g bulion/pasta de tomate1 varza mare muratapiper1 lingura…

Bagheta pufoasa

Bagheta / paine preparata in casa – Reteta VIDEO

Catalinamart. 31, 20202 min read

Ingrediente Bagheta: 600 g faina350 ml apa calduta7 g drojdie (1 plic)1 lingurita sare2 liguri lapteputin ulei pt uns tavaputina faina pentru presarat tava / tavile de copt Preparare Bagheta:…

Prepelite la cuptor cu unt aromatizat

Prepelite la cuptor cu unt aromatizat

Catalinaoct. 29, 20191 min read

Ingrediente Prepelite la cuptor: 4 prepelite 100 g unt suc de la jumatate de lamaie coaja rasa de la jumatate de lamaie cimbru salvie 3 catei de usturoi 50 ml…

Guacamole

Guacamole

Catalinaoct. 15, 20191 min read

Informatii utile despre reteta: Guacamole este o reteta azteca bazata pe ingredientul principal, avocado. Fructul de avocado este  bogat in fibre, vitamina B, vitamina K, vitamina E si potasiuFructul de…


Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu