apr. 9, 2020
1981 Views
Comentariile sunt închise pentru Sarmale

Sarmale

Written by

Reteta de sarmale in foi de varza acra. O reteta traditionala romaneasca pentru mesele de Craciun si de Paste.

Ingrediente Sarmale:

  • 800 g carne tocata de porc
  • 100 grame orez bob rotund
  • 3 frunze de dafin
  • 2 cepe
  • 1 lingurita de boia
  • 2 linguri de ulei
  • 100 g bulion/pasta de tomate
  • 1 varza mare murata
  • piper
  • 1 lingura sare
  • marar
  • cimbru
  • 150 ml apa
  • cateva bucati de carne afumata (de pus printre sarmale)

Preparare Sarmale:

  1. Varza se spala, se desface foaie cu foaie si se inlatura partile tari cu ajutorul cutitului. Este nevoie sa obtineti foi de varza in asa fel incat sa impaturiti carnea in aceste foi.
  2. Partile tari se toaca marunt pentru a le pune printre sarmale. Deasemenea foile mici se toaca si ele.
  3. Incingeti o tigaie cu putin ulei
  4. Se toaca marunt mararul si se caleste impreuna cu ceapa tocata foarte marunt si cu o lingurita de boia. Se pastreaza cateva codite de marar.
  5. Se adauga orezul si se caleste aproximativ 5 minute amestecand continuu. Se lasa apoi sa se raceasca.
  6. Se amesteca carnea tocata cu amestecul de ceapa si orez. Se adauga  piperul, sarea si 100 ml de apa.
  7. E foarte important adaosul de apa in umplutura pentru ca sarmalele sa iasa moi
  8. Pe fundul oalei (de lut) in care vom face sarmalele se aseaza varza tocata, mararul si cateva boabe de piper
  9. Se formeaza sarmalele punand jumatate de lingura de carne in foile de varza.
  10. Se ruleaza dar nu prea strans. Capetele se imping in interior.
  11. Se aseaza sarmalele in oala (de lut), in straturi succesive.
  12. Afumatura, foile de dafin si cimbrul se aseaza printre sarmale.
  13. Peste sarmale se pune: apa (in asa fel incat sa acopere sarmalele), pasta de tomate si cele doua linguri ulei.
  14. Dupa ce au dat in primul clocot, sarmalele sunt lasate sa fiarba la foc mic timp de 3 ore.

retete de craciun


Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu