dec. 2, 2017
7759 Views
Comentariile sunt închise pentru Clatite bucovinene cu branza si stafide

Clatite bucovinene cu branza si stafide

Written by

Am mancat aceste clatite bucovinene la o pensiune frumoasa din Gura Humorului. Clatitele calde sunt umplute cu crema de branza si stafide, iar sosul de vanilie care le inconjoara le da o savoare deosebita.

Am mancat aceste clatite bucovinene la o pensiune frumoasa din Gura Humorului. Clatitele calde sunt umplute cu crema de branza si stafide, iar sosul de vanilie care le inconjoara le da o savoare deosebita.

Ingrediente Clatite bucovinene

Sos vanilie

  • 400 g smantana
  • 100 g zahar pudra
  • 2 picaturi esenta vanilie

Preparare Clatite bucovinene

  1. Se preincalzeste cuptorul
  2. Se amesteca branza de vaci cu ouale, stafidele, esenta de rom, coaja rasa de portocala, zaharul tos si vanilia
  3. Se pune cate putin (1 lingura) din compozitie pe fiecare clatita clatitele cu aceata compozitie,  se ruleaza si la capete se imping inauntru
  4. Se aseaza intr-un vas termorezistent
  5. Se prepara sosul de smantana prin amestecarea smantanii cu zaharul pudra
  6. Deasupra clatitelor se pun bucatele de unt si apoi se toarna sosul de smantana
  7. Se dau la cuptor aproximativ 20 de min la foc mediu

Se mai pot face si fara sosul de smantana si dupa ce se scot de la cuptor se servesc cu inghetata de vanilie pe deasupra

retete

Friptura vita - muschi de vita

Muschi de vita pe gratar

Catalinasept. 28, 20202 min read
Secretele unui muschi de vita perfect si fraged le veti gasi la inceputul acestei retete.
Tocanita rapida de pui cu sos rosu

Tocanita rapida de pui cu sos rosu si mamaliguta

Catalinaaug. 14, 20202 min read
O reteta rapida si delicioasa de tocanita cu pui si sos de rosii.
Placinta dovleac cu foi fragede

Placinta de dovleac cu foi fragede

Catalinaiul. 5, 20203 min read
Cea mai buna reteta de placinta de dovleac cu foi de fragede si gustoase.
Homar cu unt aromatizat

Homar cu unt aromatizat

Catalinaiun. 24, 20201 min read
Fructele de mare sunt savuroase. Carnea de homar este deosebit de gustoasa si dulce. Cu putin unt si usturoi devine un deliciu.
Article Categories:
Deserturi si Prajituri

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu