dec. 2, 2017
7132 Views
Comentariile sunt închise pentru Clatite bucovinene cu branza si stafide

Clatite bucovinene cu branza si stafide

Written by

Am mancat aceste clatite bucovinene la o pensiune frumoasa din Gura Humorului. Clatitele calde sunt umplute cu crema de branza si stafide, iar sosul de vanilie care le inconjoara le da o savoare deosebita.

Am mancat aceste clatite bucovinene la o pensiune frumoasa din Gura Humorului. Clatitele calde sunt umplute cu crema de branza si stafide, iar sosul de vanilie care le inconjoara le da o savoare deosebita.

Ingrediente Clatite bucovinene

Sos vanilie

  • 400 g smantana
  • 100 g zahar pudra
  • 2 picaturi esenta vanilie

Preparare Clatite bucovinene

  1. Se preincalzeste cuptorul
  2. Se amesteca branza de vaci cu ouale, stafidele, esenta de rom, coaja rasa de portocala, zaharul tos si vanilia
  3. Se pune cate putin (1 lingura) din compozitie pe fiecare clatita clatitele cu aceata compozitie,  se ruleaza si la capete se imping inauntru
  4. Se aseaza intr-un vas termorezistent
  5. Se prepara sosul de smantana prin amestecarea smantanii cu zaharul pudra
  6. Deasupra clatitelor se pun bucatele de unt si apoi se toarna sosul de smantana
  7. Se dau la cuptor aproximativ 20 de min la foc mediu

Se mai pot face si fara sosul de smantana si dupa ce se scot de la cuptor se servesc cu inghetata de vanilie pe deasupra

retete

Varză nouă călită

Varză nouă călită

Catalinadec. 26, 20211 min read
Varza nouă călită este dulce, aromată, foarte gustoasă și este o mâncare potrivită pentru post.
Tartă cu spanac

Tartă cu spanac și brânză de capră

Catalinadec. 26, 20211 min read
Tartă cu spanac, pregătită cu aluat cumpărat din comerț, cu o umplutură delicioasă cu brânză de capră.
Ratatouille

Ratatouille

Catalinamai 18, 20212 min read
Ratatouille este o bine-cunoscuta tocana de legume provenind din Provence, o regiune din Franta renumita pentru legumele si ierburile gustoase de aici.
Cheesecake cu zmeura

Cheesecake cu zmeura

Catalinaapr. 23, 20211 min read
Cheesecake cu zmeura – pentru acest cheesecake se face o crema fina si dulce de ciocolata alba care contrasteaza cu gustul acrisor al fructelor de zmeura.
Article Categories:
Deserturi si Prajituri

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu