dec. 2, 2017
7757 Views
Comentariile sunt închise pentru Clatite bucovinene cu branza si stafide

Clatite bucovinene cu branza si stafide

Written by

Am mancat aceste clatite bucovinene la o pensiune frumoasa din Gura Humorului. Clatitele calde sunt umplute cu crema de branza si stafide, iar sosul de vanilie care le inconjoara le da o savoare deosebita.

Am mancat aceste clatite bucovinene la o pensiune frumoasa din Gura Humorului. Clatitele calde sunt umplute cu crema de branza si stafide, iar sosul de vanilie care le inconjoara le da o savoare deosebita.

Ingrediente Clatite bucovinene

Sos vanilie

  • 400 g smantana
  • 100 g zahar pudra
  • 2 picaturi esenta vanilie

Preparare Clatite bucovinene

  1. Se preincalzeste cuptorul
  2. Se amesteca branza de vaci cu ouale, stafidele, esenta de rom, coaja rasa de portocala, zaharul tos si vanilia
  3. Se pune cate putin (1 lingura) din compozitie pe fiecare clatita clatitele cu aceata compozitie,  se ruleaza si la capete se imping inauntru
  4. Se aseaza intr-un vas termorezistent
  5. Se prepara sosul de smantana prin amestecarea smantanii cu zaharul pudra
  6. Deasupra clatitelor se pun bucatele de unt si apoi se toarna sosul de smantana
  7. Se dau la cuptor aproximativ 20 de min la foc mediu

Se mai pot face si fara sosul de smantana si dupa ce se scot de la cuptor se servesc cu inghetata de vanilie pe deasupra

retete

Cartofi dulci la cuptor

Cartofi dulci la cuptor cu usturoi si parmezan

Catalinaian. 2, 20211 min read
Cartofi dulci la cuptor amestecati cu pasta de usturoi, condimente si parmezan ras.
Cartofi gratinati

Cartofi gratinati

Catalinaian. 1, 20211 min read
Cartofi gratinati – Deliciosi si crocanti, preparati la cuptor cu cascaval, branza si smantana
Fructe de mare la tigaie cu unt si usturoi

Fructe de mare la tigaie cu unt si usturoi

Catalinadec. 30, 20201 min read
Fructe de mare la tigaie – cozi de creveti Black Tiger si bucati de crab trase la tigaie in unt si usturoi
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Catalinadec. 29, 20202 min read
Lapte de pasare – desertul copilariei, format dintr-o crema fina si dulce de vanilie si din bulgari de spuma de albus
Article Categories:
Deserturi si Prajituri

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu