Cartofi gratinati – Deliciosi si crocanti, preparati la cuptor cu cascaval, branza si smantana
Necesar
- un vas termorezistent
Ingrediente Cartofi gratinati
Preparare Cartofi gratinati
- Se preincalzeste cuptorul
- Cartofii cu coaja se spala si se pun la fiert intr-o oala cu apa
- Se adauga putina sare
- Se fierb pana ce intra cutitul usor in ei (cam 30 de minute)
- Dupa ce s-au fiert, cartofii se iau de pe foc, se scurg si se lasa la racit
- Dupa ce s-au racit ii curatam de coaja si apoi ii taiem in felii destul de groase (cam 1 cm)
- Se unge vasul cu putin unt
- Impartim feliile de cartofi, cascavalul si branza in 2 sau 3 portii pentru aranjarea in straturi (in functie de marimea vasului)
- Se aseaza primul strat de cartofi
- Deasupra se rade prima parte de cascaval si prima parte din branza
- Apoi punem urmatorul strat de cartofi si iar cascavalsi branza (si daca mai aveti a 3 a portie faceti la fel)
- Deasupra ultimului strat de cartofi se intinde smantana
- Se baga vasul in cuptor la temperatura medie (gaz) sau la 180° C (electric)
- Se coc aproximativ 30 de minute
cartofi deliciosi
Cartofi taranesti
Cartofi taranesti, o retetea traditionala, delicioasa si plina de arome.
Guvizi prajiti cu mujdei si cartofi prajiti
Guvizi prajiti cu mujdei si cartofi prajiti – Guvizii au carnea dulce si prajiti sunt deliciosi.
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · blog culinar · blog retete · bucatarie · cakes · cartof · cartofi deliciu · Cartofi gratinati · cele mai bune retete · delicios · deliciu · deliciu de weekend · deliciu in bucatarie · dessert · diete · gateste · manacare · mancare sanatoasa · meniu zilnic · nutritie · preparate gustoase · recenzii alimente · recipes · retete · retete bunica · retete cartofi · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete gustoase · retete mancare · retete rapide · retete romanesti · retete usoare · sanatate · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Aperitive / Mic Dejun