Lapte de pasare – desertul copilariei, format dintr-o crema fina si dulce de vanilie si din bulgari de spuma de albus
Ingrediente Lapte de pasare
Crema de vanilie
- 1 l lapte
- 9 galbenusuri
- 200 g de zahar tos
- un praf de sare
- semintele de la o pastaie de vanilie sau 3 plicuri de zahar vanilat
Bulgarii de spuma
- 9 albusuri
- 1 praf de sare
- 50g zahar tos
- 1 plic de zahar vanilat
Decor:
- fulgi de migdale
Preparare Lapte de pasare
- Se separa albusurile de galbenusuri
- Se taie pastaia de vanilie si se curata semintele cu ajutorul unui cutit (pastaia se arunca si vom folosi semintele)
- Laptele se pune la fiert, pe foc mic
- Se adauga vanilia in lapte si in acest timp pregatim bulgarii de spuma
- Albusurile se bat cu mixerul, intai la viteza mica
- Se adauga sarea si se mareste viteza
- Se adauga zaharul treptat si apoi vanilia
- Se bat la viteza mare inca 2 minute pana spuma se intareste
- Se ia oala cu lapte de pe foc
- Cu o lingura se ia din spuma de albus si se pun bulgarii in laptele fierbinte. Se lasa 30 de secunde in lapte apoi se intorc pe cealalta parte si se mai lasa inca 30 de secunde
- Se iau cu o spumiera bulgarii din lapte si se aseaza intr-un castron incapator sau intr-o tava (in asa fel incat fiecare bulgare sa stea individual si sa se scurga)
- Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se bat bine pana devin o crema spumoasa (eu folosesc telul de la mixerul de mana)
- Punem crema de galbenusuri intr-o cratita cu fund dublu
- Adaugam in fir subtire laptele, pe care l-am fiert la inceput, si mestecam pentru omogenizare
- Punem oala la fiert, la foc mic, mestecand continuu pana incepe fierberea (atentie sa nu inceapa procesul de gatire al oualelor)
- Se ia oala de pe foc si se strecoara sosul cat este inca fierbinte
- Se lasa sosul strecurat sa se raceasca
- Se pune sosul intr-un castron mai mare si se aseaza bulgarii de spuma
- Se presara fulgi de migdale deasupra
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · bezea · blog culinar · blog retete · bucatarie · cakes · cele mai bune retete · Crema de galbenus · delicios · deliciu · deliciu de weekend · deliciu in bucatarie · desertul copilariei · dessert · diete · gateste · lapte de pasare · manacare · mancare sanatoasa · nutritie · preparate gustoase · recenzii alimente · recipes · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete gustoase · retete mancare · retete rapide · retete romanesti · retete usoare · sanatate · spuma albus · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Deserturi si Prajituri