dec. 29, 2020
315 Views

Lapte de pasare

Written by

Lapte de pasare – desertul copilariei, format dintr-o crema fina si dulce de vanilie si din bulgari de spuma de albus

Ingrediente Lapte de pasare

Crema de vanilie

  • 1 l lapte
  • 9 galbenusuri
  • 200 g de zahar tos
  • un praf de sare
  • semintele de la o pastaie de vanilie sau 3 plicuri de zahar vanilat

Bulgarii de spuma

  • 9 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 50g zahar tos
  • 1 plic de zahar vanilat

Decor:

Preparare Lapte de pasare

  1. Se separa albusurile de galbenusuri
  2. Se taie pastaia de vanilie si se curata semintele cu ajutorul unui cutit (pastaia se arunca si vom folosi semintele)
  3. Laptele se pune la fiert, pe foc mic
  4. Se adauga vanilia in lapte si in acest timp pregatim bulgarii de spuma
  5. Albusurile se bat cu mixerul, intai la viteza mica
  6. Se adauga sarea si se mareste viteza
  7. Se adauga zaharul treptat si apoi vanilia
  8. Se bat la viteza mare inca 2 minute pana spuma se intareste
  9. Se ia oala cu lapte de pe foc
  10. Cu o lingura se ia din spuma de albus si se pun bulgarii in laptele fierbinte. Se lasa 30 de secunde in lapte apoi se intorc pe cealalta parte si se mai lasa inca 30 de secunde
  11. Se iau cu o spumiera bulgarii din lapte si se aseaza intr-un castron incapator sau intr-o tava (in asa fel incat fiecare bulgare sa stea individual si sa se scurga)
  12. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se bat bine pana devin o crema spumoasa (eu folosesc telul de la mixerul de mana)
  13. Punem crema de galbenusuri intr-o cratita cu fund dublu
  14. Adaugam in fir subtire laptele, pe care l-am fiert la inceput, si mestecam pentru omogenizare
  15. Punem oala la fiert, la foc mic, mestecand continuu pana incepe fierberea (atentie sa nu inceapa procesul de gatire al oualelor)
  16. Se ia oala de pe foc si se strecoara sosul cat este inca fierbinte
  17. Se lasa sosul strecurat sa se raceasca
  18. Se pune sosul intr-un castron mai mare si se aseaza bulgarii de spuma
  19. Se presara fulgi de migdale deasupra
Lapte de pasare
Article Categories:
Deserturi si Prajituri
Catalina

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *